13 Mayıs 2014 Salı

Aşk Yemini-Barbara Scott



Orjinal Adı : Listen With Your Heart
Edisyon Adı : Kalbinin Sesini Dinle & Aşk Yemini
Goodreads Puanı :5/4
Puanım :5/4

             



Çok güzel bir hikaye idi,historical olduğunu söylemeseler historical bir hikaye olduğunu anlamam mümkün değildi.Çümkü oaylrda Lord,Dük,Lady,Düşes yok idi..Olayların geçtiği dönemi oldukça iyi yansıtmış bir romandı.
Okuduğum çoğu kitaptan daha güzel bir kurgusu vardı. Cok akıcıydı çeviriside iyi idi en azından bir yerde takılmadan , sıkılmadan okudum.
Romandaki karakterler oldukca iyi canlandırılmıştı..


Yıllar önce umutsuzca aşik oldugu adam ile yollari tekrar kesişen Morgan ünlü bir tiyatrocunun kızıdır,Ünlü bir şarkıcı olan Danieli sevmekten vazgecemedigi gibi baskasinada aşik da olamamistir.

Daniel ile yolları beş yıl sonra tekrar kesiştiğinde onun karisi Heleni trajik bir şekilde kaybettigini ve sesini de kaybettiğini öğrenir.Daniel ise karısını kaybettikten sonra hiç bir kadına dönüp bakmamıştır . Hala daha onun etkisinde yaşamını sürdürmektedir.

Morgan ise babasının alkolik olması iş bulamaması yüzünden oldukça kötü durumdadır.Babasının yakasına yapışan dolandırıcı,sahtekar aynı zamanda babasının metresi olan Camilla isimli kadın yüzünden neredeyse hapise girmekten son anda kurtulur..

İşine yaramayan metresinin kızına da her türlü kötülüğü yapacak karakterdedir bu karakter.

İşte olayların akışı ve gerekli olan şartlar yüzünden Daniel ve Morgan  evlenirler.
Fakat Daniel'in başka kadını sevmeye bağlanmaya niyeti yoktur. Morgan ise yıllarca sevdiği adamı kocası olmasını sağlayan  şartlara şükreder.Fakat evliliğinin ilk zamanlarında umut ettiği huzuru ve mutluluğu bulamaz.Birde Helen'in annesi ile de uğraşmak zorunda kalır.

Emek vermeden mutlu olunmadığını anlatan çok etkileyici bir hikaye idi..Morgan'ın aşkı çok temiz ve karşılıksızdı. Daniel'i mutlu etmek  onun hayatı idi.

Bu roman ülkemizde iki ayrı isimle yayınlanmış.Kalbinin Sesini Dinle ve Aşk Yemini olarak farklı yayın evlerinden çıkmış.

Umarım yazarın diğer kitaplarını da okumak nasip olur..Çok severek okuduğum bir hikaye oldu..Yazarın takipçisi olacağım...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder