25 Mayıs 2014 Pazar

Kader Ağları-Shannon Drake

   
Orjinal Adı : Come The Morning
Edisyon Adı : Kader Ağları
Yazar : Shannon Drake (Heather Graham)
Goodreads Puanı : 5/3,80
Puanım : 5/4,5

    Uzun zamandır beklediğim bir yazar Shannon Drake'in kitabını okudum sonunda. Bu yazar aynı zamanda önemli bir  Harlequin yazarı  Heather Graham adı altında okuduğum romanlarını çok sevmiştim.Biraz araştırdığımda da yazarın oldukça çok romanının olduğunu gördüm. Keşke ülkemizde de okuyabilsek romanlarını.
Yazar  tarihi aşk romanları ,fantastik  serileri, günümüz aşk romanlarına kadar çeşitli kategorilerde yazıyormuş.Oldukça çok beğenilen ödüllü bir yazar.
Yazdığı romanlara bir bakınca oldukça da bereketli bir yazar olduğunuzu görüyoruz..

           Ve sonunda Olimpos Yayınları yazarın Shannon Drake adı altında Kader bağları isimli kitabı çıkardı. Tam yedi kitaplık  bir seri. Graham Ailesi isimli bu serinin  ilk kitabının orjinal adı Come the Morning çok güzel bir kitap idi. Severek okudum elimden bırakamadım..Fakat  Aye ne demek? Sanırım bu kelime evet haklısın,mutlaka vb kelimelerde kullanılıyor. İlk başlarda çok yadırgasam da okurken daha sonra alıştım. Sonra datakılmadım ama bu kelime Türkçe'ye çevrilseydi çok daha iyi olabilirdi.

           Veee gelelim kitabımıza;

           Kitabın ana teması orta çağda geçiyor gerilimi aksiyonu bol bir roman. Aşkı da orta çağa has sert. Aşk öyle usulca gelmiyorsa da çok şiddetli ve tutkulu.Romanın geçtiği dönem ise İngilizlerin,İskoçların,Vikinglerin arasındaki savaşın en sert olduğu dönem. Aralarında da iktidar savaşı yaşanıyor.

       Erkek kahramanımız Waryk de Graham İskoç Kralı David'in en gözde savaşçısı. Kitabın giriş bölümünde Waryk acemi bir savaşçı iken babası ile girdiği savaşta başından yaralanır kendinde geldiğinde de babasını ve amcasını ölmüş bulur.Ayrıca geri kalan ailesinin tüm fertleri de ölmüştür. Graham adını sürdürecek tek kişi kendisi kalmıştır.O an yaşadığı acı ile düşmanın da şokundan faydalanarak ölmüş babasının kılıcını kaparak bir çoğunu öldürmeyi başarır. Bu başarısından etkilenen Kral onu Şövalye ilan ederek Sir Waryk de Graham (Lord Lion) ünvanını verir.

     Aradan yıllar on yıl geçer .Bu geçen yıllarda Waryk ne kadar ünlü bir savaşçı olmuşsa kadınlar arasında da gözde bir erkek olmuştur.Bu ara da kadınlarla çeşitli ilişkileri de olmuştur. Yalnız Dul Lady Eleanora of Tyne ile yıllardır süren bir ilişkisi vardır. Çok çok sık görüşmeselerde belli bir buluşma rutinine oturmuş bir ilişkileri vardır.Bu zor yıllarda da ona huzur veren tek kadındır.Zamanla da onun ile evlenebileceğini düşünmektedir.

         Fakat Kralın planları farklıdır.

           Çünkü Kral Waryk'ın babası henüz yeni vefat etmiş olan  Mellyora McAdin ile evlenmesini planlamaktadır. Mellyore aynı zamanda  Kral David’in vaftiz kızıdır.. Kralın Mellyora'ya miras olarak kalmış olan  Blue Isle'nin  güvenliğini düşünerek bu evliliği planlamaktadır. Yani evlilik siyasi amaçlıdır. Fakat Mellyora'da çocukluk arkadaşı Ewan MacKinny ile evlenmek istemektedir.
             Aslında iki tarafta bu evliliğe Kral tarafında bir nevi zorlanmaktadır.Bu karara uymak zorunda olduklarının bilinci ile  Waryk bunu kabul ederken Mellyora Kral'a isyan bayrağı açar.
                          Hatta Kralın konuğu olduğu saraydan kaçar ama başarılı olamaz. Ve Mellyora ve Waryk'ın Blue İsle için aralarında  amansız bir savaş başlar.İkisi de birbirlerinden hoşlanmazlar.Fakat savaş uzayınca da Kral Mellyora Waryk ile evlensin evlenmesin toprakları Waryk'e vereceğini açıklayınca Mellyora evliliği kabul etmek zorunda kalır.

Çünkü çocukluğundan beri o topraklarda ailesini anısı ve o topraklarla kendisini özdeşleştirmiş aile kurmayı o topraklarda hayal etmiştir. Sevdiği erkek ile olamasa da Waryk ile evlenmeyi mecburen kabul eder.

İşte bu şartlarla başlayan evlilik başından itibaren fırtınalı bir şekilde başlar. Waryk'in pratik zekası sayesinde neredeyse gerçekleşemeyecek olan evlilik yanında Mellyora'nn dayısı Daro'nun gizlediği aşkı ile de evlenmesini sağlar..

Kısaca birbirinden hiç hoşlanmayan iki insanın zorlandığı bir evlilik ve bunun sonucu yaşadıkları fırtınalı bir ilişki iki tarafı da oldukça yıpratacaktır.…
Fakat bu fırtınalar içinde ikisi arasında oluşan olağan üstü çekim. Tutku, nefret , dram, muazzam şekilde  savaş sahneleri gerçeğe yakın fazla abartmadan kurgulanmış orta çağın özgün temasına sadık olarak  zengin bir tarihi roman..

Ve muhteşem bir aşk, kıskançlık ,tutku ..
Bayıldım.. Çok severek okudum.
Uzun zamandır beni böylesine geren bir aşk romanı okumamıştım.İki tarafında aralarındaki savaş ilişkiyi inanılmaz bir şekilde geriyordu.Bu kadar güzel bir aşka rağmen asla azalmayan heyecan ve aksiyon var romanda..
Orta çağ romanlarını seviyorsanız bence bu romanı kaçırmayın..Çok değişik bir kalem Shannon Drake seveceğinizi tahmin ediyorum.Umarım serinin diğer kitaplarını da kısa aralıklar ile okuruz..

Graham Family Serisi :
1. Come the Morning (1999) Kader Ağları
2. Conquer the Night (2000)
3. Seize the Dawn (2001)
4. Knight Triumphant (2002)
5. The Lion in Glory (2003)
6. When We Touch (2004)
7. The Queen's Lady (2007)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder