30 Temmuz 2011 Cumartesi

Anne-Caroline Leavitt

Anne
Caroline Leavitt

Bu kitabı okurken sanırım iğneyi kendine çuvaldızı başkasına atasözü ile okumalısınız!!!
Çok nazik bir konuyu işliyor yazar..Bu yazarın romanı ilk defa ülkemizde yayınlanıyor..Kalemini oldukça akıcı bulduğumu söylemeliyim..
Tek kelime ile müthiş bir kitap..Gerçek yaşamdan kesitler!!!Günümüzde çok genç kızımızın düştüğü durum..
15 Yasında bir lise öğrencisi olup hamile kalsaydınız ve sevgiliniz ortadan kaybolsa ne yapardınız?
Ya da 15 yaşındaki kızınızın hamile olduğunu kürtaj olamayacak kadar geç kalmış olduğunu fark etseydiniz ne yapardınız? Kızınıza çocuğu terkermesini söyleyebilirmiydiniz?..Şimdiye​ kadar sorumluluklarının arkasında durmasını öğreten siz; kızınıza çocuğunu terk etmesi için baskı yaparmıydınız? Yepyeni hayata başlaması için yaptığı hatayı unutmak için onu muhakak gizli bir yerlere mi gömmesi gerekiyordu?..Toplumun ahlaki değerleri uğruna kaç hayatı çizersiniz?


Sara başta bebeğini verdi ama sonra onu vermek istemedi bebeği ile arasında çok sıradışı bir bağ kurulmuştu..
Ama yaşı çok küçüktü yeni bir hayata başlaması gerkiyordu ama bbebeğini de terketmek istemiyordu??Sorunları nasıl çözecektiler?
Çözebileceklermiydi?Çok sıradışı bir kitaptı..Bu kitabı tüm anne,babaların okumasını öneriyorum..Bir de sevgiline çok aşık olup sevgilisnin her istediğini yapan genç kızlarımızın,delikanlıları!!Kı​saca herkesin okuyup da muhakkak ders çıkararacağı bir şeyler kesin var romanda..
Danny ve Anne birbirlerinin ilk aşkları idiler..Çok gzüel sıra dışı bir aşk yaşadılar..ÇoğUmuzun başına geldiği gibi ilk aşkların sonu çoğunlukla iyi bitmez..Onların kide iyi bitmedi..Hatta tamamlanmadı bile..Yarım kaldı oY üzden Anne yepyeni bir hayata başlayamadı..Danny o konuda biraz daha şanslı idi onu seven bir kadın ile evlenmişti..Bir oğlu olmuştu!!Yıllar sonra Sara'yı karşısında görünce çok mutlu oldu ama Sara ona ne söylüyordu?Bir kızları olduğunu mu? Bu bir kabus mu idi?..
Tek kelime ile muhteşem bir romandı..Çok çarpıcı idi..Hepimizin yaşamında olan kesitler vardı tavsiye ederim..Ama sonuna doğru elinizde biraz mendil bulundurun derim!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder