12 Temmuz 2011 Salı

Johanna Lindsey- Seninle Başım Dertte

Malory Sersinin ilk kitabı olan Seninle Başım Dertte bitti..Harika bir kitaptı..Kısaca özetine gelirsek:

Mallory Serisinin ilk kitabı olan Love Only Once da Regina Ashton ve Nicholas Eden'in hikayesi ile başlıyor seri.
Regina Ashton'ın annesi Melissa Malory, Malory erkeklerinin tek kız kardeşidir ve Regina Annesi ve Babasını evlerinde çıkan bir yangından dolayı kaybeder veçok küçük yaşta öksüz ve yetim kalır.

Dayıları olan Malory erkekleri James,Jason,Edward ve Anthony çok sevdikleri kız kardeşlerinin kızına sahip çıkarlar.Ailenin büyüğü Jason'da Reginannın vasiliği olsada diğer kardeşlerde yeğenlerine sahip çıkarlar onunla ilgilenirler. Değişik i zamanlarda Regina dayılarında kalmaya başlar.Regina 4 dayısınında göz bebeğidir ve şımartılarak büyütülmüşdür.

Regina çok güzel bir geç kızdır.Sosteyteye ilk takdiminde bir çok talibi olmuşdur. Ancak henüz evleneceği kişiyi bulamamıştır.Zaten ona evlilik teklifinde bulunanlar önce dayılarının değerlendirmesinden geçer. O da büyük bir probleme sebep olmakta birinin beğendiğini öteki beğenmemektedir..Bu konuda ki diyalogları da okumak çok zevkli idi.

Vikont Nicholas Eden yakışıklı ve zengin biri olmasına rağmen sosyete tarafından adı kötü zamparaya çıkmış asilzadedir.Biir çok aile kızlarını ondan uzak tutmaktadır.Kaldı ki zaten Nicholas'ında evlenmek gibi bir niyeti yoktur.
Bunların altında özellikle evlenmek istememesinin altında kimsenin bilmesini istemediği bir neden daha doğrusu bir sır vardır.Roman boyunca tüm beni deli eden davranışları özellikle bu sır yüzündendi..
Regina taşraya çok sevdiği Anthony dayısının yanına taşınmak ve eş seçiminide dayılarına bırakmak istemektedir. Özellikle evleneceği erkeğin Antony dayısına benzemesini istemektedir.
Baloya gidecekleri akşam Regina Anthony dayısının yanına bunu konuşmak için gider , ancak evdeki araba ile kuzenleri baloya gidecekleri için Regina'nın onları bekletmesini kabul etmezler.
O anda orada erkek kuzeni Marshall'a eşlik etmek için bulunan dul Leydi Selena Eddington ona kendi arabasını teklif eder.
Selena bu arada Nicholas'ın son sevgilisidir ve Nicholas onu terk etmek üzeredir. Bunu anlayan Selena nın da planları vardır.Selena'nında amacı baloya başka bir erkekle gidip onu kıskandırmaktır.
Regina Anthony dayısı ile konuşmak için yanına gider, o sırada dayısının evinin civarında Nicholas arkadaşı ile atlarıyla parktan dönmektedir. Ve evin önünde Selana'nın arabasını görünce şaşırır.Evin sahibinin Anthony Mallory olduğunu bilir ve onun gibi kendinde de kötü bir şöhrete sahip olan biri ile nasıl kendisini kıskandırmaya çalışacağını düşünür ve orda köşede evden çıkmasını bekler. Selena'da siyah saçlıdır ve evden çıkan kızın yüzü kapalı olduğu için onu Selena olarak düşünür yani iki kadını karıştırır ve at arabası evden çıktıktan sonra Nicholas arabayı kaçırır. Selena sandığı Reginayı kendi evine götürür onu bir odaya kapatarak uşağının gözetimine bırakır..
Eve attığı kadının Selena olduğunu düşünen Nicholas baloya gider ve baloda Selena'yı görünce şok olur ve o an yanlış kişiyi kaçırdığını anlayarak evine döner.
Nicholas eve gelip kaçırdığı kişiyi kitlediği odaya girince camın yanında ona dönük olarak kendisini beklemekte olan Reginayı görünce ikinci bir şok daha geçirir , Reginanın güzelliğinden çok fazla etkilenir.
Regina'da bu yakışıklı adamı ilk gördüğü anda etkilenir ve onunla konuştukça onu en sevdiği dayısı olan Anthony'e benzetir.Birbirinden etkilenen Regina ve Nicholas'ın kaderi bu kaçırma olayının etrafta duyulması ile tamamen değişir.Kendi evinin ordan kaçırılan Anthony Nicholas'ı düelloda haklamak ister, Regina ise Nicholas'ın ölmesini istemez ve dayısına onu sevdiğini ve evlenmek istediğini söyler.
Bütün dayılar James hariç Edward Malory'nin evinde toplanır ve Nicholas'ı çağırırlar.
Evde onlarında dışında Nicholas'ın teyzesi ve büyükanneside beklemektedir.
Nicholas evlenmeyi kabul etmez düelloyu tercih eder.
Ama işin sonu evlenme kararının alınmasına varır ve nişanlanırlar.
Nicholas Regina'yı evllilikten vazgeçirmeye kararlıdır ve bunun üzerine planlar yapar.
Kendi geçmişinden dolayı evleneceği kişininde zarar görmemEsini özellikle bu kişi Regina olduğu için istememektedir. Ama ona karşı olan ilgiliside devam etmektedir.
İkiside katıldıkları bir baloda evlenmeden önce birlikte olurlar. .bu süre zarfında Nicholas kendini Regina'da geri çekmiştir
.Nicholas halen evlilikten vazgeçirmeye çalışssada 4 ay sonra evlenirler. Regina ise evlendiğinde hamiledir.Evlendikten hemen sonra Nicholas annesinin yaşadığı taşradaki malikanesine Reginayı bırakır ve terk eder.
Ancak onun hamile olduğundan haberi yoktur, Regina ise onu istemeyen bir erkeği bebek bahanesi ile yanında olmasını istememektedir ve ona söylemez.
Olaylar bundan sonrasında James dayısının ortaya çıkması, Nicholas'ın geriye dönmesi ve daha bir çokları ile devam eder.
Bu kitabı okuduğunuzda yüzünüzde sürekli bir gülümseme ve arada ufak kahkahalarınız olucak.Bazı yerler özellikle Nicholas'ın birkaç davranışı beni çok sinir etti .Diyebilirim ki elime geçirsem bir kaşık suda boğabilirdim.Ama bu tipik bir Johanna Lindsey erkek kahramanımış ve buna tüm Lindsey romanlarında hazırlıklı olalım derim..Okurken romandan büyük bir keyif aldım.Kitabın nasıl bittiğini farketmedim bile..
Bu romanda serinin diğer kahramanlarıda yan karakter olarak mevcut onlar hakkında biraz bilgi sahaibi oluyorsunuz.Bu yüzden de bu serinin sırası bozıulmadan okunması gerekiyor bence..
Hiç kaçırmadan alın ve okuyun ve gerçek Johanna Lindsay ile tanışın derim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder