12 Temmuz 2011 Salı

Kollarımdaki Yabancı-Tracy Anne Warren



Yazarın Trap yani tuzak üçlemesinin ilk kitabı olan Husband (Koca)
Yazar ile ilk tanışmamız olan bu roman kelimenin tam anlamı ile süper,müthiş romantik bir kitaptı..Diyebilirim ki mest oldum..
Aynı konuyu içeren 1981 yılı Basımı Ateşli Duygular romanına benzesede Warren'in kalemi çok daha güzel çok daha akıcıydı..Kitap diyebilirim ki su gibi aktı..
Romanını kısaca konusuna gelince:
Jeannette ve Violet Brantford birbirlerine su damlası gibi benzeseler de karakterleride o kadar apayrı ve farklıdır..
Jeannette ne kadar dışa dönük ve bencil bir kişilikse Violet de bir o kadar içine dönük,kültürlü kelimenin tam anlamı ile bir filozoftur..
Ailelerinin parasal durumunu düzelmesi ve ünvan için Dük Adrian Winter ile evlenmeye karar veren Jeannette bir anda evlenmekten vazgeçer ve yerine kız kardeşi Violeti geçirmekte bir an bile tereddüt etmez.Violet ise Adrian'a uzun zamandır aşıktır.Ablasının zorlaması,Adrian'a olan aşkı,ailenin onuru için bu teklifi kabul eder.
Nikah günü kimse farketmeden yer değiştirirler..
Violet Adrian ile evlenir.
Adrian ise flört ederken son derece hoşlandığı Jeannette'nin nişanlandıktan sonra şımarıklıkları ve bencillikleri yüzünden ikilemde kalmış,birde nişanlısının aşığı olduğu yönünde duyumlar aldıktan sonra da işin bozulmasını da için için arzu etmektedir.
Evlendikleri geceden sonra karısının masum olduğunu anlayan,sevecenliği ve sıcaklığı ile Jeannette (Violet) in etkisine giren Adrian her geçen gün karısına daha da bağlanmaktadır.Onun olgun davranışları,duyarlılığı,sıcaklığı ile evlilikleri cennete dönüşmüştür..
İkiside çok mutludur duygusal ve bedensel uyumları ile hayatlarının en güzel günlerini yaşamakta balayıları çok güzel geçmiştir.Ama Violet kocasının ona her sarılışınad kız kardeşinin adın ı duyması ona büyük bir acı çektirmektedir.
Kız kardeşi anlaştıkları gibi İtalya'ya halasının yanına Violet kılığında gitmiş aşığı Kocası olması gereken Adran'ın yakın arkdaşı olan Mark Toddy ile mektuplaşmaktadır.Toddy'nin mektupları Violete gelmekte o da kız kardeşeine göndermektedir.
Violet ise Adrianın evini,hizmetlilerini annesini karakterininin güzelliği ile feth etmiştir..Ama bu tehlikeli durum Violeti kıskaç gibi yakalamıştır..
Kısaca özetim bu bence bu kitabı hiç tereddüt etmeden okuyun derim.Yazarı sitesine girip incelediğimde ise bu serinin iki güzel kitabı daha kalıyor geriye onlarında en az bu ilk kitap kadar güzel olduğuna inanıyorum..Yazarın duygusal sahnelerdeki başarısı,kaleminin akıcılığını çok beğendim..
Yazarın bu serisinin diğer kitaplarında
2-Wife'da İkizi Jeannitenin üzerine kurgulu
3-Wedding ise Eliza Hammond Violetin yakın arkadaşı ve kocası Adrian'ın oğlan kardeşi Kit ile kurgulu
Bu seriyi çok sevdim yayınlayan da Koridor olduktan sonra zevk ile okuyacağımdan eminim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder