30 Mart 2012 Cuma

Majestenin Emriyle-Jennifer Blake

Tipik bir Tudor dönemi romanıydi hikaye başlarda cok duragandi ortalarina kadar böyle gitti. Sonradan sayfalarda ilerledikce acılmaya başladi. Hikaye bence daha canlı olabilirdi bu ya yazardan ya da ceviriden kaynaklaniyor olabilir diye düşünüyorum.. Yinede begenerek ama ikinci kez okumayi düsündügüm romanlardan olmadığını söylemeliyim... Hikayedeki kurgu,tarihi mekanda asla bir Virginia Henley,Anya Seton tadını bulamasamda zevk alarak okudum.. Üc kitaplik bir seri olan bu ilk kitap belki serinin diger kitaplarina göre duragan olabilir diye düşünüyorum çünkü The Goodreads'de 5/3,53 almış bu hikaye... 

Serinin diğer hikayelerinin puanları daha yüksek yani onlar daha çok beğenilmiş... By His Majesty's Grace (The Three Graces, #1)(majestenin Emriyle)nin konusu kısaca: Bu hikayede üc kiz kardesden en büyügü olan Lady Isabel Milton sozde Graydon'un Üç Güzeli laneti sayesinde simdiye kadar nisanlandigi veya sözlendigi erkekten bu lanet sonucunda evlenmekten kurtulmustur. Ama en son Tudor hanedani krali Henry tarafindan Sir Rand Braesford'a ödül olarak verilir ama bu sefer bu lanetin onu koruyaçagi süphelidir.Çünkü ikili arasında baştan beri olan çekim ikisinide etkiler.. 

Sozlenmelerinden sonra başlayan olaylar zincirinde Rand'i aleyhine cevirilen entrikalar sonucunda Isabel büyük bir yol ayrimina girer ve sonunda tercih yapmasi gerekmektedir. Bu yollarin cogu onu kocası olan Rand'den ayirmaya yararsada Isabel'in seceçegi bir yol degildir.Çünkü İsabel kocasına büyük bir aşkla bağlandığını saon anda farkederek ne olursa olsun kocasına destek vermeye karar vermiştir..İkilinin arasındaki aşk zamanla derinleşip anlam kazanması güzeldi....Ama olaylar çok da akıcı değildi.. Kitap yoklugunda tercih edebilirsiniz ama cok sey beklemeden okuyun derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder