28 Eylül 2012 Cuma

Kalbinde Bir Yer Aç-Susan Elizabeth Philips

Kalbinde Bir Yer Aç..Susan Elizabeth Philips



Chicago Stars-Bonner Brothers serisinin ikinci kitabı Heaven, Texas.
Goodreads Puanı 5/4,05 Benim puanım 5/5 

Ne diyebilirim harika idi kesinlikle baştan sona kadar elimden bırakamadan okudum...Aşkta İlk Çeyrek kadar güzeldi bence hatta bazı yerleri daha duygusaldı...Bence ondan da daha güzeldi..

Bu kitaptan daha da çok tat aldığımı itiraf etmeliyim..İki farklı hikayeyi yazar çok güzel birleştirerek büyülü bir şekilde hikayeye hayat vermişti.. 
En başlarda okurken hikaye sıradan gibi geldi ama sayfalar ilerledikçe çok yanıldığımı anladım..

Sayfaları çevirdikçe Grace'in sıradanlığı içindeki güzelliği.Bobby Tom'ın şımarıklık ve şöhret altında karşı cinse çocukluğunda babası ile arasındaki geçen olay yüzünden set çekmesi..Olağan üstü idi..
Basit sıradan bir hikaye yazarın kalemi büyülü olunca bambaşka bir aleme götürebiliyor sizi..Aşkı,tutkuyu,mizahı çok iyi harmanlamış ve karşımızda bence çok usta bir kalem var..Bu yazara şapka çıkarıyorum...

Romanın konusu kısaca:

Gracie otuz yaşlarında çok da albenisi olmayan şimdiye kadar kendi doğrularında yaşamış tuttuğunu koparan genç bir kadın..Çok sıcak bir karakteri var..Birazda güzel olmadığını sağ olsun annesi sayesinde kabullenmiş..Ne anneler var dedirtebiliyor insana...Ama Gracie'deki güzellik içinde aslında..İşte bu beni çok etkiledi..Mutluluğu ve güzelliği sonuna kadar hak eden kişilerden..
Sonradan kabuk değiştirip güzelleşiyor da..Orası da çok güzeldi o sahne de Bobby Tom'un şaşkınlığı...
Aslında beni en çok etkileyen Gracie'nin Bobby Tom'ın tüm hücrelerine sızması onu heyecanlandırması,hayata döndürmesi idi...Bu kadar pozitif bir kişilğe sahip olmak herkese nasip olmaz bence..

Bobby Tom ise sakatlığı yüzünden futbol hayatı birmiş 33 yaşında emekli olmak zorunda kalmış..Özellikle yakışıklılığı ve sporcu kişiliği  sayesinde karşı cins ile ilişkisinde hiç zorlanmamış mücadele etmemiş..Bir şeyler ona hazır gelmiş yakışıklılığı yüzünden şımarık kibirli bir karakter..Tam da kontrol hastası da...Özellikle kadınlara istediklerini vererek aslında vermeyerek onları kendinden başarı ile uzaklaştırabilen bir karakter...Romanın bazı yerlerinde çok kızdım kendisine..Bazı yerlerinde de çok sevimli buldum..özünde iyi bir kişiliğe sahip aslında...Ama Bobby Tom efsanesi onun kişiliğine iyilik kadar kötülükte etmiş...
Şundan emin olabilirsiniz ki Gracie hakkından güzel geliyor bu karizmatik erkeğin..Kendi stillerine göre...
Bir de Bobby Tom'un annesinin hikayesi de vardı bu romanda o hikayeyi de çok sevdim..Suzy Denton.. Kasabanın sevilmeyen adamı ama  eski sakinlerinden sonradan zengin  Way Sawyer ile olan ilişkisi...Okul dönemlerindeki ilişkileri...Way Sawyer'in annesinin dramı...Hiç ummadıkları anda gelen yeni bir aşk...Suzy ile Way'in hiç ummadıkları anda buldukları aşkları..İçimi titretti..

Yazara olan hayranlığım bu kitap ile zirveye çıktı diyebilirim..Kaçırmayın bu kitabı....Tavsiye ederim...Şimdiden okuyacak arkadaşlara keyifli okumalar...


Hulya YILMAZ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder