18 Şubat 2013 Pazartesi

Hırçın Sevgilim - Nicola Cornik

Hırçın Sevgilim-Nicola Cornick

Nicola Cornick'in Hırçın Sevgilim The Brides Of Fortune serisinin üçüncü kitabı Goodreads puanı 5/3,57 idi benim puanım 5/4 güzel bir roman idi..Bu yazarı herkes sevmiyor biliyorum ama benim okumaktan zevk aldığım bir yazar yinede..Bu üçüncü kitap ile seri bitmiş bulunuyor fakat iki kitap daha görünüyorsa da onların yan kahramanlara ait olduğunu öğrendim...

Bu macerada Dam vergisini işleme koyan Fortune's Folly'nin ileri gelenlerinden Sir Monty ve Tom kız kardeşi Elizabeth Scarlett'in hikayesi idi.Bu hikayeyi severek okudum.Diğer roman kadın kahramanlarından biraz daha hırçın gözü pek fettan bir kahramandı..Biraz da şımarık..Ama sevdiği erkek için yapamayacağı şey yoktu öyle ki tam da evliliğin arifesinde onu kaçırıp evlilikten vazgeçirmeye uğraşacak hatta kaçırmaya göze alacak kadar da cesurdu da..

Nat Waterhouse  Elizabeth ile dokuz yıldır arkadaştı ona çok değer verirdi ama bu sefer ona göre fazla ileri gitmişti..Gerçekleşmek üzere olan evliliğnden vazgeçmesini istiyordu ona göre makul bir evlilik olacaktı sıkıntılarından kurtulacak karşılığında Kontluk  unvanını evlenmek üzere olduğu Flora Mİnchin'e verecekti..Adil bir alışverişti ona göre..Ama Lızzie bu sefer gerçekten ileri gitmişti.onu hapsedip evlenmekten vazgeçirmek tam bir şımarıklık idi..
İşte tam da bu sahnede ateşle barut yanyana olmaz sözü yerine geliyor bu ateşli tartışmadan beklenmedik bir yakınlaşma doğuyor. Lizzie onu bilerek hatta oynayarak kontrolünü yitirmesine umulmadık bir yakınlaşma içine girmelerine yol açıyor..
Onu başka bir kadınla evlenme düşüncesi bunu ona yaptırtmış ona umutsuzca aşık olduğunu fark etmiştir..
Şimdi Nat büyük bir şok içerisinde Flora ile ertesi günün gerçekleşecek muhtemel evliliğin olamayacağını Lizzie ile evlenmesi gerektiğini düşünmekte ve şok içindedir..Ama sonuçta Lizzie'de zengindir maddi sorunları onunla evlenerek de çözebileceğini  evliliklerini renkli de olabileceğini düşünmektedir..Sonuçta Nat pratik bir adamdır..Fakat Lizzie ise Nat'ın kendini sevmediğini ve korkunç bir hata yaptığını anlamış evliliğinin aşksız olma durumunu kabul edemeyeceğinden ondan kaçmaya karar verir..
Fakat gelişen olaylar sonucunda üvey ağabeylerinden öldürülmesi geride kalan ağabeyinin acımasızca evlenmemesi için namusunu iyice lekelemeye kalkmasına kıl payı Nat tarafından kurtarılır onunla evlenmeyi kabul eder..Ama değişen bir şey yine yoktur.Aralarında ki tutku Lizzie için yeterli değildir..O eski arkadaşlıklarını ,aralarındaki paylaştıkları sımsıcacık dostluğu aramaktadır..Fakat evlilikleri gerçekten bazı yönlerden renkli idi..Özellikle Lizzie'nin Nat'e kızdığı zamanlarda verdiği tepkiler her erkeğin kaldırabileceği kadar da masum değildi...
Bu arada arkadaşları Laura ve Alice ise onçok değer vardiğini  sevdiğini ama kendisinin fark etmediğinde ısrarlı idiler..Evet ilk iki kitaptaki  Laura bu bölümde hamile Alice ise Miles ile yeni evlenmiş balayı aylarındalardı..Lizzi'nin üvey ağabeyi tarafından  hamile bırakılıp kenara atılan Lydia 'da doğum için gün sayıyordu..
Güzel bir hikaye idi..Çeviri ve kapağı oldukça iyi idi..Kapak orjinaldi tabii ki..Yayınevi bu seriyi aynı çevirmen ile çevirtmesi oldukça iyi bence..Esra Doyuk bence oldukça başarılı bir çevirmen..

Değişik bir tat alıyorum Nicola Cornick'ten diğer historical yazarlarına göre daha az romantik ama daha gerçekçi yazıyor bence..Okuyacak arkadaşlara şimdiden keyifli okumalar dilerim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder