27 Şubat 2013 Çarşamba

Zoraki Düşes-Sally MacKenzie

 Zoraki Düşes-Sally MacKenzie

Diğer historical romanlara göre oldukça farklı bir dük vardı karşımızda..Başlarda bir türlü kitap ilerlemedi..Belki de benden kaynaklanıyordu ..Bazen kitap okurken bulunduğunuz  ruh durumunuz etkileyebiliyor..

Yedi kitaplık bir seri olduğunu öğrendim okurken..İlginç geldi ve serinin ikinci kitabını da okumak istiyorum yazar hakkında karar verebilmek için..

The Naked Duke Goodreads puanı 5/3,68 benim puanım 5/3 bu romanda bana hep bir şeyler eksik gibi geldi..Roman Sarah Hamilton'un uzun bir yolculuk ile Amerika'dan İngiltere'ye LOndra'ya babasının vasiyeti üzerine gelmesi ile başlıyor..Amacı Westbrook Kontu olan amcasının yanına gitmek onun yanında kalmaktır..Fakat kendini çok yorgun hissetmektedir amacı biraz dinlenerek ertesi gün amcasının yanına gitmektir..Odasına girer ve uyur uyandığında ise kendisini bir erkeğin yanında uyurken bulur..Bu rastlantı veya oyun sonucunda Papaz lakaplı Alvoord Dükü James Ranyon'un kollarında bulur kendini üstüne üstlük ikisi de giyinik değildir..O sırada da odalarına davetsiz misafirler gelir ve ikisinin geceyi birlikte geçirdiklerini duymayan kalmaz..İngiltere geleneklerine göre Sarah'ın itibari mahvolmuştur..

James ise bu genç kıza inanılmaz çekim duymuş önce fahişe sandığı bu genç kızın Westbrook Kontunun yeğeni olduğunu öğrendikten sonra da evlenmeleri gerektiğini düşünür..Sarah için ise aralarında bir şey olmadığına göre böyle bir şey söz konusu değildir..

James'in birde tüm varlığı ve ünvanında gözü olan kötü bir kuzeni vardır..Onun evlenmesini ve varise sahip olmasını kesinlikler istemeyen hasta ruhlu ve sapık ilişkileri olan bir adamdır..Romanın başından sonuna kadar yapmadığı kötülül ve entrika kalmaz..

Gözünü kırpmadan insan öldürebilecek kadar kötü bir kişi olan Richard Ranyon elinden geleni ardına koymaz..
Konu fena değildi ama aşkı pek hissedemediğim gibi biraz duragan buldum romanı hani kapağı için almıştım bu romanı..Daha iyi olabilirdi..Okumak isteyenler keyifli okumalar dilerim...



Naked Nobility Serisi 

1. The Naked Duke (2005) Zoraki Düşes
2. The Naked Marquis (2006)
3. The Naked Earl (2007)
4. The Naked Gentleman (2008)
5. The Naked Baron (2009)
6. The Naked Viscount (2010)
7. The Naked King (2011)



1 yorum: