17 Nisan 2013 Çarşamba

Keşke Gerçek Olsa - Marc Levy



If Only It Were True  Goodreads Puanı 5/3,56 Benim puanım 5/5  Bu kitabı unutulmazlarım arasına ekledim..

2005 Yılında Reese Whitperson ve Mark Ruffalo'nun başrollerinde filmide çekilmiş..En kısa zamanda filminide seyredeceğim..


İlk defa okuduğum bir yazar Marc Levy tavsiye eden arkadaşlarıma çok teşekkür ederim..Yazarın diğer kitaplarını okumaya devam edeceğim..

Öncelikle y azarın anlatımı,kurgusu çok güzeldi.Çok akıcı idi.Takip edeceğim bir yazar olacak.Keşke Gerçek Olsa'nın devamı niteliğinde yazılmış Sizi Tekrar Görmek 'i de okuyacağım..Çok ısrarlı gelen istekler doğrultusunda devamını yazmış yazar..Bence de isabet etmiş kitabın sonunda hikayenin yarım kalmışlık hissi vardı..

Konusu çok duygusal gizemli bir hikaye idi..Genç ve güzel bir doktor olan Lauren trafik kazası geçirerek derin bir komaya girer.
Bu komaya girdikten sonra ruhu bedeninden ayrılarak özgürce dolaşmaya başlar..Kendi evini de sık sık ziyaret eder..Lauren'in evini kiralayan Arthur başarılı bir mimardır.Bir gün gardrobunda Lauren'i görür ve hikayemiz  başlar.Lauren'i ondan başka gören duyan yoktur..Önceleri ona yardım amacı ile başlayan ilişkileri büyüleyici bir aşka dönüşür..Birlikte sihirli zamanlar geçirmeye başlarlar..Arthur'un geçmişteki yaraları da bu ilişki ile gündeme gelir..
Bir problemleri vardır ama Lauren'in annesi doktorların ısrarı ile ötenaziye ikna olur..
Çok güzle bir romandı herkes mutlaka tavsiye ederim...

Bir Alıntı:


"Yaşamın bir yılının ne olduğunu mu merak ediyorsun?
Bu soruyu yıl sonu sınavında başarısız olmuş bir öğrenciye sor.Yaşamın bir ayı, Bu konuda erken doğum yapmış,bebeğini sağ salim kollarına almak için kuvözden çıkmasını bekleyen bir anneyle konuş.
Bir hafta Ailesine bakmak için bir fabrikada ya da maden ocağında çalışan bir adama sor.
Bir gün Kavuşacakları günden başka bir şey düşünemez olmuş aşıklara sor.Bir saat:Asansörde mahsur kalmış bir klostrofobiğe sor.
Bir saniye Bir araba kazasından kıl payı kurtulmuş bir adamın yüzündeki ifadeye bak.

Ve saniyenin milyonda birini olimpiyatlarda uğruna ömrünü verdiği altın madalya yerine gümüş madalya almış atlete sor."

"Ölen bir anne yanan bir kitaplıktır."

"En güzel anılar iki kişilik hayallerden doğar."




1 yorum:

  1. Kitabın başlarında sıkılsam da sonralarına yaklaştıkça çok bağlandım, hatta bir sahnede ağladım. :( Yazarın Gölge Hırsızı kitabını da okumanı öneririm, bana kalırsa Keşke Gerçek Olsa'dan daha güzeldi..

    YanıtlaSil