23 Nisan 2013 Salı

Küçük Mucizeler Dükkanı-Debbie Macomber




Kitabı okumaya başladığımda pek de ümitlenmemiştim açık söyleyeyim..
Kitap ta Dört birbirinden farklı karakterde,farklı çevrede yetişmiş kadının öyküsü var...
Lydia Hoffman,Jacqueline Donovan,Alix Towsend,Carol Girard'ın hikayeleri birbirinden çok farklı hayattan beklentileri..Ama Bir şekilde aynı dükkanda Lydia'nın açtığı Bir Yumak Mutluluk isimli dükkanda hepsinin kaderi kesişiyor..

Lydia Otuzlu yaşlarda geçmişte 2 kere kansere yakalanmış bu hastalık yüzünden hayatındaki her şey yarım kalmıştır.. Son kanser rahatsızlığının üstünden beş yıl geçmiştir..Bu hastalıklarında en büyük destekçisi babasını yeni kaybetmiş ,ablası ile hiç anlaşamamaktadır..Geçmişte yaşamış olduğu ilişkileri de hastalığı yüzünden bitirmek zorunda kalmıştır..Savuşturduğu ağır hastalığı yüzünden de kişiliği farklı yönde gelişmiş hayatın çok kısa ve anlamlı olduğunu dolu dolu yaşanması gerektiğini kavramıştır..
Jacqueline ise ellili yaşların sonlarında olan şımarık istediği her şeyin ayağına gelmesini bekleyen,bir yetişkin yeni evli oğlu olan ve gelinini sevmeyen bir kadındır..Evliliği yıllar önce ikinci çocuğunu düşürdükten sonra sekteye uğramış kocasına kendisini kapatmıştır..Her şey görünür de mükemmeldir ama tabii ki görünürde..
Alix ise hayatı boyunca çok çileli yıllar geçirmiş,annesi babasını vurduktan sonra hapse düşünce yetinhane de büyümüş var olma mücadelesi veren bir genç kızdır..Bir film kiralayan dükkanda kasiyer olarak çalışmakta aynı dükkanda çalışan arkadaşı ile aynı evde kalmaktadır..Bu arkadaşı yüzümden uyuşturucu içmekten sabıka yemiştir..
Carol otuzlu yaşların sonuna gelmiş çok uyumlu bir eviliği olan ve yıllardır çocuk hasreti ile yanan bir genç kadındır..Daha önce iki kere tüp bebek tedavisini denemiş ama başarılı olmayıp düşük yapmıştır...
İşte hepsinin hikayesi farklı olan bu hanımlar başlarda hiç anlaşamadılar,sonra birbirlerine katlandılar,alıştılar ve gerçek dost,sırdaş oldular..Grubun içindeki en bencil Jagquline bile Alix'de kaybettiği kızını buldu..Çok sıra dışı bir romandı..Kimi zaman güldüm,kimi zaman ağladım ama ben bu romana bayıldım..Bu romanda her kes kendi hayatından kesitler bulacak kendinden bir şeyler bulacak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder