21 Temmuz 2013 Pazar

Aşk Hiç Bitmez-Candace Camp




Kitap Adı Aşk Hiç Bitmez
Yazar : Candace Camp
Yayın Evi : Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı :5/3,81
Puanım : 5/4


Sonunda kusursuz dükümüzün kız kardeşi  Leydi Calandra'nın hikayesini de okudum...Yazarın kalemini çok seviyorum oldukça sade ve akıcı yazıyor.. Okurken hiç sıkılmıyorsunuz..Yanlızca erkek karakterin iç seslerini vermiyor yazar...Bu kitap da çok belirgin gibi gelmedi bana..Başlar da hikaye yazarı biraz zorlamış sanırım pek ilerlemedi...Ama sonra oldukça güzel açıldı..Kitabı çok rahat okudum..Bu hikayede de en merak ettiklerim Rochford Dükü İle Leydi Francesca'nın durumunda bir gelişme olup olmadığı idi..


Serinin bu kitabında bu iki eski dostun? ve iddiacının durumları hakkında epey bir bilgi edinmiş oldum..Bu hikayede oldukça çarpıcı bir şekilde yer alıyor..Hele bir sahnesinde Francesca ve  Rochford'un bakışmaları oldukça nefesimi kesti..O ufacık sahneyi yazar öyle güzel hikayenin sonuna kurgulamış ki..Yazarın kalemine bir kez daha hayran oldum..Bu hikayede çevirmen farklı idi ama bende çeviriden gelen bir rahatsızlık olmadı..
Serinin diğer kahramanları da bu hikayede vardı özellikle Söz Dinlemez Kalbimden İrene ve Gideon'a sık rastlıyorduk..Özellikle İrene Francesca'ya çok yardımcı olduğu sahneler vardı..

Konusuna Gelince:
Leydi Calandra mevkii,serveti ve güzelliği sayesinde talibi oldukça çoktu..Fakat ağabeyi Rochford Dükü'nin aşırı korumacı tavrı ve sertliği yüzünden de çoğu buna cesaret de edemiyordu..Hoş Callie'nin pek de umurunda değildi..Taa ki Gizemli kontumuz Early Bromwell ile karşılaşıncaya kadar..Bir davette onu zor durumdan kurtaran Bromwell ile Caallie'yi  gören ağabeyi buna oldukça çok büyük tepki verir..İki erkek birbirlerinden nefret etmektedir..Öyle Rochford Callie'yi dinlemez görüşmesini anında  yasaklar..Duruma anlam veremeyen genç kız aslında bu genç kont ile oldukça yakınlaşmış ve ondan çok etkilenmiştir..
Kont Bromwell içinde durum farklı olmasa da onun amacı geçmişte yaşadığı olay yüzünden Dükü huzursuz etmek amacında dır..Bu yüzden Callie'yi kullanmakta tereddüt etmez..Ama niyeti genç kızın şerefini lekelemek de değildir..Bromwell'den çok etkilenen Callie ağabeyinden gizli gizli onunla görüşürken bu arada Francesca'dan kendisini evlendirmesini de istemiştir..Bu son olaylar ile kendine ait bir evi yuvası olmalı hayatına kimse müdahale etmemelidir..


Bromwell ise sık sık görüşmeye başladığı Callie'den gün geçtikçe etkilenmeye başlar.. Ablası Daphne olaylara karışmaya başlayınca her şey kontrolden  çıkmaya başlar..Francesca olayları tüm gücü ile önlemeye çalışırken Callie bu iki kadın arasındaki ölümcül rekabet ve kinin farkına varır..

Oldukça güzel bir hikaye idi..Ben çok severek okudum ama asıl serinin dördüncü ve son hikayesini okumak istiyorum..Pegasus Yayınlarından isteğim bu son kitabı bir an önce çıkarmaları.. Okuyacak arkadaşlara keyifli okumalar...




Matchmakers (Çöpçatan Serisi)
1. The Marriage Wager (2007) Aşk Engel Tanımaz
2. The Bridal Quest (2008) Söz Dinlemez Kalbim
aka The Bridal Conquest
3. The Wedding Challenge (2008) Aşk Hiç Bitmez
4. The Courtship Dance (2009)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder