15 Temmuz 2013 Pazartesi

Geçmişten Gelen Ölüm - Nora Roberts




Kitabın Adı: Geçmişten Gelen Ölüm
Yazar : Nora Roberts
Yayınevi: Epsilon Yayınevi
Sayfa : 448
Goodreads Puanı : 5/4,22
Puanım 5/5
Orjinal adı Reunion in Death (In Death #14)

Klasik bir Eve ve Roarke hikayesi değildi bu bence.. Serinin son zamanlarda yayınlanan serüvenlerinden daha başarılı buldum..Sanki hikaye akıyordu heyecan aşk polisiye ve bilim kurgu  temaları ile harmanlanmış idi..Okumak büyük keyif idi..Bu anlatımı ilk kitaplarda yakalıyordum çoğunlukla benim için sürpriz oldu diyebilirim..
Roarke ve Eve ikilisinin ilişkileri,Mcnab ve Pebody'nin süre gelen  ilişkisi ve Pebody'nin sıra dışı anne ve babasının ziyareti..Bu ziyaretin Eve'i huzursuz etmesi..Eve'in sonunda geçmişi ile yüzleştiği sahne beni çok etkiledi çok..O acıyı çekerken Roarke'in sevdiği kadının acısını tam da içinde hissetmesi..Geçmişte kalan bu acılara müdahale edememesi yüzünden duyduğu öfke..Sanırım bu tür ilişki biz kadınların tam da istediği türde bir evlilik..Eve'in dikbaşlılığı ve bunu Roarke'in kırdığı sahneler çok eğlenceli idi..


Hala daha bu seriye başlamamış olanlar  bence çok şey kaybediyorsunuz..Muhteşem bir seri..Bir an önce başlayın bence..2059 yılında geçen Dedektif Eve Dallas ve kocası  Roarke'in hikayesi..İlişkilerinin başlaması ilerlemesi. Roarke'in sicili karanlık geçmişi birbirlerinin ufkunu açması..İlişklerinin oturması Çok özel çok...
Durum öyle bir yere geliyor ki bu inatçı sert ama kalbi yumuşak ama bunu göstermekten nefret eden bu sıradışı kadın serüvenin çoğu yerlerinde kocası ile çalışmaya başlaması kaçınılmaz elbette..Süper milyarder Roarke'in imkanları çok geniş istediği her şeyi anında karısının önüne serebilecek güçte..Ama bizim sert dedektifimiz geçmişinden gelen önemsenmeme bir yere atılma durumlarına alışık olduğu için bir türlü alışamamış bu duruma. Ama Roarke ona herşeyini vermek istiyor..Ama Eve için maddiyatın önemli olmaması yüzünden çoğunlukla tartışma çıkıyor aralarında.

Mesleği ile ilgili teknolojik yardımları başta almak istemese de sonunda kocasından bu desteği kabul ediyor..Çoğu davalarda birlikte çalışıyorlar,birlikte tehlikeye giriyorlar..Evlilikleri de bu aksiyonu bol maceraların birinden sonra gerçekleşiyor..İki farklı çevrenin insanları olmaları zorlukları getirse de onları birbirlerinden asla uzaklaştırmıyor..Bir de Summerset var Roarke'in uşağı..Hiç ama hiç anlaşamıyorlar Eve ile aralarındaki çekişme diyaloglar müthiş komik..Ama ihtiyaç halinde birbirlerine bir aile gibi destek oluyorlar..
Ondördüncü kitabımız İşte bu şartlarda başlıyor..Eve'in Roarke ile evlenmeden önce mesleğe yeni başladığı dönemlerde hapise attığı dişli bir kadın Julie Dockport sistemi aldatarak hapisten çıkar..Psikoljik uzmanları aldatır ve serbest kalır..Geçmişte evlendiği kocalarını öldürerek yüklü bir servet elde etmiş erkeklerden nefret eden cani ruhlu bir kadındır..Sicilinde yok yoktur..Özellikle annesinin evlendiği bir erkeği de baştan çıkararak hem annesinin hem üvey babasının hayatını alt üst etmiş annesi onu evlatlıktan red etmiştir...
Çok pahalı zevklaeri olan bu kadn Eve ile hesaplaşmak için çıkar çıkmaz vakit kaybetmeden cinayetlerine tekrar başlar..Onun hapisten çıktığını öğrenen Eve ile aralarında amansız bir mücadele başlar..Julie onun burnunun dibine kadar gelip cinayetlerini işleyip onunla resmen dalga geçmektedir..


Çok güzel bir hikaye idi..Tavsiye ederim...Kesinlikle kaçırmayın...

Bir Alıntı:

"Bir adamla otuz yil evli kaliyorsun,ciddi bir yatırım yapıyorsun . Seni sepetlediğinde epey rahatsız olursun."

"Bunu aklımda tutarım.'

"Ben mi?. Ben kiralik katil filan tutmam?" Seni kendim öldurme nezaketini gosteririm."
"Tesekkürler sevgilim"
Roarke eğilerek Eve'in başının üzerine bir öpücük kondurdu." Böyle konularda isi sahsen ele alacağının bilmek çok rahatlatıcı."



Serinin Kitapları:


Çıplak ölüm
Görkemli Ölüm
Ölümsüz Ölüm
Mutlu Ölüm
Büyülü ölüm
Kindar Ölüm
Noelde Ölüm
Ölüm Tuzağı
Ölümüne Sadakat
Ölüm Tanığı
Ölüm Yargısı
Hain Ölüm
Baştan çıkaran Ölüm
Geçmişten Gelen Ölüm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder