12 Eylül 2013 Perşembe

İlk Öpücüğün Büyüsü-Jennifer Probst




Kitabın Adı :          İlk Öpücüğün Büyüsü 
Yazar         :          Jennifer Probst
Orjinal Adı :.         The Marriage Bargain 
Goodreads Puanı : 5/3,81
Puanım :                 5/4


Marriage to a Billionaire Serisinin ilk kitabı olan   orjinald adı The Marriage Bargain  olan İlk Öpücüğün Büyüsü son zamanlarda okuduğum en sevimli hikayelerden biri idi..Konusu çok sık işlenmiş olsa da bu tip anlaşmalı evlilik konuları içeren hikayeleri çok seviyorum...


 Kitabın konusu  yetişkinler için  romans türünde.Yazarı kalemi akıcı ve mizah yönü de kuvvetli.Aile bağları,sevgi,aşk,sadakat temaları ile hikayeyi kurgulamış..Okurken hiç sıkılmıyorsunuz..Çok muhteşem bir kitap değil ama çok sempatik bir kitap idi..Canınız sıkkınsa veya tatilde iseniz çok severek okuyabilirsiniz..Harlequin Beyaz Dizi Severlerin de bu kitabı beğeneceklerini tahmin ediyorum.Çünkü tam da beyaz dizi tadı vardı bu romanda..


Romandaki Kahramanlarımız  ise birbirinin tam da zıttı karakterler..Alexa, ne kadar iyi niyetli ve sevgi dolu bir kadın ise , Nick  o kadar soğuk, kapalı ve kendini beğenmiş bir adam.Genelde aşk  romanlarında ve filmlerinde  sıklıkla görülen anlaşmalı veya zorunlu bir evlilik kurgulanmış  hikaye. İkili arasında güzel bir çekim var ama geçmişte yaşadıkları olaydan sonra birbirlerini görmemişler nedense ..Alexa'nın çocuk kalbi Nick tarafından çok kırılmış..

Alexa Maria McKenzie, bir kitabevi sahibi ve zor durumda olan ailesini kurtarabilmek için tam da Bay Mükemmel özelliklerinde bir eş bulabilmeyi hayal ederek  bir büyü yapar. Ama büyüyü yaparken aklındaki son insan; 14 yaşında iken en samimi arkadaşının ağabeyi  Nicholas olmasını tahmin bile edemezdi elbette..

Milyarder Nicholas Ryan ise; evliliğe inanmıyor ama amcasından kalan aile şirketinin yönetimine sahip olabilmesi  için bir eşe ihtiyacı vardır...Bu eşi çok kısa sürede bir hafta da bulması gereklidir..İşte burada olaya kardeşi Maggie giriyor.Alexa ile yıllar geçtiği halde kısa bir süre kopan ilişkilerini sonradan tekrar sağlayarak hiç kopmuyorlar..Bu sayede Maggie'nin aklına Alexa'nın mevcut durumunu bildiği için o geliyor..Ağabeyine bunu teklif ediyor..Nick  Alexa’nın bu durumunu öğrenince harekete geçer  evlenme teklif ediyor...

Fakat  geçici evliliktir bir iş anlaşması gibi aralarındaki olacaktır.Bu şartlarda  evliliği planlarlar..Mevcut evlilikte duygusal bir ilişki söz konusu değildir... Bu anlaşma, sadece bir yıl sürecektir. Görünüşte uygulaması oldukça kolay olarak görünen bu evlilik uygulamaya döküldüğünde aksamalar başlar..Nick'in buz gibi tavırları Alexa'nın canın yakınlığı ile bu hikaye apayrı renklenir..


Aslında tipik aşk romanı kategorisinde ki  bir kitap  için  fazla hayal kurmanıza ise pek de gerek yok..,Düşündüklerinizin çoğu gerçekleşiyor bu romanda.Bir de Alexa'nın müthiş bir sevimli ailesi var..Onlar ayrı bir renk katıyor hikayeye..Kalbi adeta mühürlü olan  ailesi özellikle babası ile büyük sorunları ve kopukluğu olmuş Nick'e bu aile tam da ilaç gibi geliyor  hayat buluyor hikayede ..Romanda   Alexa ve Nick arasındaki atışmalar çok eğlenceli,bazen sinir oluyorsunuz bazen de kahkahalarınızı tutamıyorsunuz..Kısaca okurken yorulmadan büyük bir keyifle okudum ..


Gerçek dünyanın stresinden kaçmak istiyorsanız bir an mutlu olmak istiyorsanız bu kitap tam size göre...Keyifli okumalar...


Marriage to a Billionaire
1. The Marriage Bargain (2012) İlk Öpücüğün Büyüsü
2. The Marriage Trap (2012)
3. The Marriage Mistake (2012)
4. The Marriage Merger (2013)
5. The Book of Spells (2013)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder