15 Eylül 2013 Pazar

Son Sevgili - Nora Roberts













Orjinal Adı : The Last Boyfriend
Edisyon Adı: Son Sevgili
Yazar: Nora Roberts
Goodreads Puanı :5/3,98
Puanım 5/3,5


İnn BoonBoro üçlemesinin ikinci kitabı  Son Sevgili,İlk kitap  Yarın ve Daima idi. Serinin İlk kitabı   erkek kardeşlerden Beckett'ın hikayesini anlatırken bu sefer ayrıntıcı  kardeş Owen'ın hikayesindeyiz... Owen kasabanın tek restaurantının sahibi  Avery. Serinin  İlk kitabını  okuyanlara  Avery oldukça  tanıdık gelecektir. Zira restaurantı olan Avery'nin pizzalarına herkes hayrandı yemek konusunda müthiş başarılı ve yaratıcı...Otelin işletmecisi Hope'i bulmalarına yardımcı olan da Avery idi..Belirgin özelliği saf temiz kalbi..Zayıf yönü  annesi küçük yaşta iken onun tarafından terk edilmesi ..Romandaki kadın ve erkek kahramanlarımız birbirlerini küçük yaştan beri tanıyorlar. Awery'ye  beş yaşında Owen sakızdan çıkan bir yüzük ile evlenme teklif ederek nişanlanmış.. Ama sonradan ilişkileri ve arkadaşça,dostça.Fakat o yüzüğü Avery saklamış ve atmamış...


İşte bu arkadaşlığı aşka zorlayan otelin sevimli hayaleti oluyor Elizabeth.. Hanımeli  kokan güzel hayaletimiz..Bu ikiliyi akıl almaz bir yöntem ile bir araya getiriyor..Birbirlerini fark etmelerini sağlıyor..Önceleri arkadaş ve dostluklarının bozulmasını istemeyen Avery ve Owen bu ilişkiye kademe kademe geçiyor...İşte bu tarafı biraz bana zorlayıcı gibi geldi..Daha romantik bir başlayış bekliyordum..

Sevimli ve güzel hayaletimiz ile ilgili bildiğimiz hanımeli kokusu..Karşısına çıktığının aşk hayatı olumlu yönde değişiyor..Onunla ilgili bir takım bilgileri de bu hikayede öğreniyoruz. Hatta otelin işletmeni Hope ile kan bağının olduğu ortaya çıkıyor..Elizabeth'in gizeminin bir kısmını Owen ve Hope Çözüyor.Fakat olay tam aydınlanmış değil..Serinin son kitabında her şey aydınlanacak.Bu sevimli hayaletimiz bana Bataklıktaki Gece yarısını anımsattı ister istemez..


İlk kitapdan Beckett ve Clare bu hikayede evlilik hazırlığında.Hatta Clare hamile olduğunu öğreniyor..

Üçüncü çiftin hazırlığını da yazarımız yapmaya başlıyor bu arada..Hope ve ailenin huysuz oğlu Ryder..Bir de sürpriz bir çiftimiz var.. BoonsBoro Otelin yaratıcısı Montgomery erkeklerinin annesi  Justine ve Awery'nin Babası Wiily B.Tavish...Diğer çiftler ile hikaye güzel harmanlanmış.


Aslında bu hikayeyi daha iyi olmasını bekliyordum ilk kitap bana göre daha iyi idi..Bu hikayede otelin hazırlıkları vs.bitti.Owen diğer kardeşlere göre daha planlı hayatının her anını planlayıp sürpriz yaşamak istemeyenlerden.Herşeyi kafasında hesaplayıp tartıyor onunla kavga etmeniz nerede ise imkansız..

Avery ise çok daha heyecanlı duygularına göre hareket biri.Annesinin terk etmesi ile özgüvenini duygusal anlamda kaybetmiş. Yaşadığı ilişkilerde hep hayal kırıklığına uğramış olduğu için yeni bir ilişkiyi önce seks açısından görse de durum ciddiye binmeye başlıyor..Ama Owen çok açık yürekli bir kişi olması ciddi bir krize girmelerini engelliyor..Kısaca hikaye fena değildi.Vasat olsa da sonuçta Nora kitabı idi.Ve ben severek okudum.Serinin üçüncü kitabı bu serinin en can alıcı kitabı olacak gibi...

Inn BoonsBoro Trilogy
1. The Next Always (2011) Yarın ve Daima
2. The Last Boyfriend (2012) Son Sevgili 
3. The Perfect Hope (2012) Bir Umut Daha 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder