27 Ekim 2013 Pazar

Davetsiz Misafir - Gaelen Foley



Kitabın Adı : Davetsiz Misafir
Yazar Adı : Gaelen Foley
Goodreads Puanı : 5/3,88
Puanım 5/4



Cehennem Kulübü serisinin ikinci kitabı Davetsiz Misafir Orjianl Adı My Dangerous Duke'de bu sefer ki hikaye Warrington Dükü Rohan Kilburn'a aitti..Napolyon döneminde geçen bir hikaye..

Rohan'ın ailesinin erkekleri kuşaklar boyunca Cehennem Kulübüne hizmet etmiş olduğu için bu görevden kaçış yoktu..Sekiz yaşından itibaren bu görev için eğitilmişti.Başarılı olmak babasının bıraktığı ismi hakkı ile temsil etmek için kendini bu illegal hükümet tarafından gizlice desteklenen kulübe adamıştı.Yaptıkları normal bir insanın yapabileceği şeyler değildi.Yaşadıkları ve yapmak zorunda kaldıkları yüzünden normal bir kadının onun hayatına pek dayanabileceğini sanmıyordu..Ailesinden geldiğine inandığı bir lanet de vardı ..   Kilburn erkeklerinin kadınlarının ölümlerinin  aile erkekleri yüzünden olduğuna inanıyordu...İşte bu  yüzden kimseye bağlanmamaya ve evlenmemeye de   yemin etmişti..

Şimdiye kadar kadınlarla gelip geçici ilişkiler kurmuş ve onlara bağlanmamıştı..Kate Madsen ile karşılaşıncaya kadar...

Kendisine bağlı adamlarından O'Banyon ona yaranmak için Kate Madsen isimli genç kızı fahişe olarak sunmak için kaçırarak getirir..Genç kız bir fahişe gibi süslenerek ona sunulur..Fakat mücadele eden Kate'i zapt etmek kolay değildir o yüzden onu etkisiz hale getirmek  için afyon ruhu verirler.Genç kız yarı sarhoş yarı ayık Rohan'a sunulur.

 Kate yıllar önce babasını kaybetmiş yalnız yaşayan bir genç kızdır..Babasını kaybettikten sosyal ortama pek çıkmamış kendine kitaplara vermiş bir kitap kurdudur..Babasını kaybettikten sonra ondan kalan emekter hizmetkar da öldükten sonra kimsesi kalmamıştır.

Küçüklüğünde annesine ait çok şey hatırlamamakta onu ölümünü ve babasının büyük pişmanlığını anımsamakta..Babasının bıraktığı miras ile kimseye muhtaç olmadan kitapları ile birlikte kendine kurduğu bir dünyada yaşamaktadır..

Bir akşam kitap okurken bilmediği adamlar tarafından kaçırılarak 5-6 hafta bir yerde zorla tutulmuş kendisinin tanımadığı Kate Fox olduğu ileri sürülmüştür.,Kate önce sunulduğu adama  Kate Madsen olduğunu  ispatlamak ve ondan yardım istmek zorunda olduğunu anlamıştır. Fakat verilen uyuşturucu yüzünden de bir türlü aklını toparlayamamaktadır.

Rohan ise getirilen genç kızdan  çok beğenip etkilenmişse de Kate 'in uyuşturudan sızıp kalmasından sonra onunla birlikte olmayı kendine yedirmez..

Kate ise ertesi sabah kaçmaya çalışır ama kaçamadığı gibi mutlak bir ölümden Rohan sayesinde kurtulur.Onu kaçıran adamlardan Calep Doyle'in ifadesine başvuran Rohan Kate'in kimliğindeki şüphenin giderilmesi için kendisi ile bir süre  daha kalmasına karar verir.

Çete adamlarının Kate'i Özgürlükçüleri kaptanı Kaptan Gerald Fox ve Simyacılıkla olan büyüler ile ilgili aileden gelen Leydi Gabriel'in kızı olduğunda ısrarcıdırlar.  Eğer bu gerçekse özgürlükçülerin önemli bir ferdi elinde olması onların ellerinde esir olan Cehennem Kulübü üyesi Drake'e ulaşmalarına onlara ait büyük hazineye ulaşmalarına onlara büyük bir darbe vurmaya da neden olacaktır..

Kate ise bu sert adamdan çok etkilenmekte şimdiye kadar hissetmediği duyguları hissetme bu vahşi ve tehlikeli Dük' doğru çekilmekte olduğunu fark eder duygularını tahlil edememektedir. Rohan bu güzel kitap kurdunun etrafında olmasına her geçen gün daha da alışmakta onun ile sohbetlerini onun bilgeliğini kültürünü sevmekte iken güzelliğinden her geçen gün daha çok etkilenmektedir...

Bu seriyi çok sevdim kısaca..Napolyon dönemindeki esrarengiz olaylar,entirikalar ile örülü güzel tutkulu bir aşk ile taçlandırılmış güzel bir hikaye idi..Çevirisinden her hangi bir rahatsızlık duymadığım gibi kitap akıyordu..Tek sıkıntı serideki yayın tarihleri arasındaki uzunluklar..Takdir edersiniz ki casusluk  olayları ile kurgulanmış  bu serinin daha yakın sürede yayımlanması gerekiyor bence..Çünkü arası uzadıkça bir önceki kitabı elimize alıp tekrar bir gözden geçirmemiz gerekiyor...
Yayınevi umarım bu seriyi bu iki kitapdaki gibi başarılı şekilde yayınlamaya devam eder..Ne diyelim historical seviyorsanız casusluk ve macera hikayelerine meraklı iseniz güzel ve tutkulu aşkıda seviyorsanız bu roman tam size göre...
Bu yazarı bence es geçmeyin...



Inferno Club Series
1. My Wicked Marquess (2009) Şeytan Diyor Ki
2. My Dangerous Duke (2010) Davetsiz Misafir
3. My Irresistible Earl (2011)
4. My Ruthless Prince (2011)
5. My Scandalous Viscount (2012)
6. My Notorious Gentleman (2013)
7. Secrets of a Scoundrel (2014)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder