21 Ekim 2013 Pazartesi

Teslimiyet-Pamela Clare

Kitabın adı: Teslimiyet
Yazarı      :  Pamela Clare
Orjinal Adı : Surrender
Goodreads Puanı : 5/4,20
Puanım  :5/5

Orjinal adı Surrender olan Teslimiyet MacKinnons Rangers serisinin ilk kitabı.Muhteşem bir hikaye.Romanı okuamaya başladığımda böylesi güzel bir hikaye ile karşılaşacağımı tahmin bile edemezdim..Çok güçlü bir yazar Pamela Clare  okutturuyor ve bence oldukça da özgün yazıyor..

Bu  romanı çok uzun  zaman önce okumuştum.Aklımda kalan Mohikan Savaşçısı üç erkek kardeş.. ve güzeller güzeli İskoç Leydisi Annie..Hiç ummadığı kişiden darbe alan ama ayakta durmaya çalışan onurlu güzel Annie..

Vee MacKinnon kardeşler İan,Morgan ve Connor MacKinnon ..Her kitapda bu genç savaşçı ve onurlu adamların hikayesi var.Teslimiyet'i ilk okuduğumda Connor'un hikayesi henüz yazılmamıştı.Sonra yazar gelen isteklere dayanamayarak Connor'unda hikayesini yazmaya başlıyor..2012 Yılının Temmuz ayında piyasaya siürülüyor..Ben bu yorumumu yazarken serinin son kitabını okumaya hazırlık yapıyorum..Oldukça gecikse de seri tamamlandı..Yazar ek bir hikaye çıkarmazsa..

Teslimiyet'e dönecek olursak bence farklı bir uslup ,farklı bir dönem . Toprağın kanla yoğrulduğu Amerikan tarihinin koloni döneminde  içinde bir yolculuk .

Kimi zaman nefesinizi tutup arka sayfaya bakmaya kalbinizin dayanamayacağını düşündüğünüz bir hikaye..Judith Mcnaught'un romanlarında bulabileceğiniz bir romantizm  ve Diana Gabaldon romanlarındaki macera,gerilim...Bu temaları seviyorsanız hiç kaçırmayın bu romanı..

MacKinnon kardeşlerinin  ataları uzun zaman zaman önce  İngiltere'ye ihanetten Amerika'ya  sürülmüştü. Üç kardeş İngiliz soylusu Lord William  Wenwoth tarafından tarafından  pis bir tuzağa düşürülerek İngilizlere mecburi hizmete mahkum edilirler.

İan MacKinnon'un yolu Lady  Annie ile yolları kesisir.

Annie bir İskoç Kont'unun kızıdır. Babası İngiltereye  vatana ihanetle suçlanan  iskoçlarının katledildiği bir savaşta ölmüştür. Savaştan bir tek amcası olan Marki kurtulmuştur. Babasının ölümünden sonra Annie annesi ile amcasının evinde kalmaya başlarlar.

Her şeyin yolun olduğunu sanan Annie'nin  annesiyle yatakta amcasının sapık fantezisine tanık olduktan sonra onu bu konuda uyaran annesine hak verir.Annesinin tavsiyesini dinleyerek mücevherlerini alarak evden kaçar ama amcası onu yakalatarak hırsızlıktan hapse attırır..Bu arada annesi de ölmüştür..

Annie hapiste  3 hafta  kaldıktan sonra amcası onunla gelmesini söyler ama Annie red eder..Ona çok kızan amcası hayatı botunca taşıyacağı hırsızlık damgası ile onu damgalar..Onu deniz aşırı yolculukla Amerika'ya gönderir. Annie   orada 14 yıllığına bir aileye hizmetçi olarak satılır..

Ama Annie'nin kötü kaderi burada  da bitmez. Bir süre  sonra satıldığı sahipleri Kızılderililer tarafından saldırıya uğrayarak  öldürülür ve Annie canını kurtarmak için kaçmaya çalışır  Ancak kızılderililer peşini düşer onu bırakmaz ..Tam o sırada  Iain McKinnon ile yolları kesişir ve onun tarafından kurtarılır..İan  McKinnon  hile ile İngilizlerin hizmetine girmesine sebep olan Lord   William Wentwortha ilk defa karşı gelmiş olur cezasını 100 kırbaçla öder...

Fakat Wentworth da Annie 'ye de göz koyarak peşine düşer kolay kolay da bırakmaz..

Müthiş bir hikayedi..Nedense Amerikan Koloni dönemine ait hikayeleri çok da okumadık..Umutsuz Aşkın Gözyaşlarından sonra Teslimiyet romanını okumuş oldum..

Kısaca  işlemedikleri suçlar yüzünden aynı kaderi paylaşan , iki güzel insanın hikayesi idi. ... Tavsiye ederim..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder