14 Kasım 2013 Perşembe

Kaçak Yolcu - Johanna Lindsey



Kitabın Adı : Kaçak Yolcu
Yazar Adı : Johanna Lindsey
Orjinal Adı :Gentle Rogue
Goodreads Puanı : 5/4,21
Puanım : 5/4


Sonunda Malory Serisinin  üçüncü kitabını okudum..Bu seriyi çok seviyorum ama yayın evi bence bu seriyi pek önemsemediğini düşünüyorum.İkinci kitaba göre çevirideki problemler en aza indirilmişti ama yine günlük hayatımızda kullanmadığımız  kelimelerden biri geçiyordu.Geçmek ne demek abuk sabuk kelime konuşma dilinde çok konuluyormuş gibi yer alıyordu...So zamanların moda kelimesi ''Deneyimleme'' ..Bir önceki kitap da Hırçın Aşk'da duyumsama Kaçak Yolcu'da deneyimleme lütfen bu kelimeleri gereksiz yere kullanmayın lütfen..

 Evet kitap çok güzeldi hikaye muhteşemdi ama bütün okuma zevkimi gereksiz yere mahvetti.
Eminim biraz daha özenli bir çeviri ve edit olsaydı daha zevkli bir kitap olurdu..

Yinede çok severek okuduğum bir hikaye idi..Antony Mallory'den sonra James Mallory'nin hikayesi çok güzeldi..

Bu hikayeden sonra Mallory Erkeklerine boy boy Anderson erkekleri de katılmış oldu..Çünkü hikayenin ufak tefek kadın kahramanı Georgina Anderson'un  beş adet iri yarı ağabeyi vardı. Bu hikayeden sonra ki hikayede ise kesinlikle bir Anderson daha olacak..Hem de başka bir Mallory ile..Bu hikayeyi de kaçırmak istemiyorum...

Mallory ailesinin maceralarını okurken kah gülüyor,kah sinirleniyor,kah aşık oluyorsunuz yazarın kalemi muhteşem..Okurken kahkahalarıma engel olamadığım sahneler vardı ..Özellikle James ve Georgina'nın diyalogları çok güzeldi atışmalarının ayrı bir tadı vardı..James Mallory'nin gemisinde karşılaştıkları sahne çok güzeldi...Özellikle banyo sahnesi çok komikti..

Hala daha bu seriyi okumadıysanız çok şey kaçırıyorsunuz demektir...

Gelelim Kaçak Yolcu'nun konusuna:

Georgina Anderson savaş sırasında nişanlısının izini kaybetmiştir.Altı yıldır ondan haber alamamaktadır. Fakat denizci olan ağabeyleri sayesinde onun nerede olduğuna dair haberler almaktadır.  Onun izini bulmak onun için takıntı haline gelmiştir işte bu yüzden Amerika'dan İngiltere'ye  yanında  aile dostları Mac ile birlikte aramaya gider.Bu aramalarda güvenliğini sağlamak için erkek kılığına girmiştir.
İngiltere'ye vardıklarında bir tavernada yolları Antony ve James Mallory ile kesişir..Fakat James Mallory onun kadın olduğunu en engin tecrübeleri sayesinde anlar.Karışıklıktan istifade eden Georgina Mac ile oradan kaçarlar.
Aldıkları istihbarat ile nişanlısı Malcolm'un izini bulurlar..Onu bulduklarında altı yıl yolumu gözlediği nişanlısının evlenip iki çocuk sahibi olduğunu ayrıca bunun için de çok da beklememiş olduğunu görünce büyük bir hayal kırıklığına uğrar.

Bu olaydan sonra İngiltere'de daha fazla kalmaya katlanamaz bir an önce vatanı Amerika'ya dönmeye karar verir.. Fakat hem maddi durumu hem de  mevcut olanaklar ile bu yolculuk pek de mümkün değildir..Bir gemide bu yolculuğu gerçekleştirme fırsatı bulur.. Maiden Anne gemisinde bir kamarot olarak iş bulur Mac ise bir denizci olarak iş bulmuştur.Hizmet edeceği kişi ise James Mallory 'dir.
Onun özel kamarotu olacaktır.Fakat Georgina'nın hizmet edeceği kişinin James Mallory olduğundan haberi yoktur..
James Mallory ise uzmanlık alanı kadınları baştan çıkarmaktır. Öyle ki bunu  sanat haline getirmiştir. Georginayı gördüğü geceden beri onu her yerde aramış bulamamıştır..Onun la tekrar karşılaşınca hemen tanır fakat onu ürkütüp elinden kaçırmamak için tanımamazlığa gelir. Mac  ile iletişime geçmemesi için onu oyalar ve özel kamarotu yapar..Kimse durumu anlamaması için de onun hareketini kısıtlar.

Georgina ile aralarında kedi fare oyunu  böylece başlar..Georgina onun kendinin tanıdığından habersiz yolculuğu kazasız belasız atlatma peşindedir..James ise onun neler yapabileceğini ve yatağına nasıl alabileceğinin hesapları peşindedir..Çünkü bu genç kızı gördüğünden beri aklından nasıl oldusa çıkaramamıştır.. Onu elde edince zihninden çıkaracaktır.

Çeviri  ve editteki tüm problemlere göre çok güzel bir romandı..Severek okudum..Bir yerde serinin en güzel çevrilmiş kitabı olduğu yazıyordu yorumların birinde ben buna kesinlikle katılmıyorum..Bu serinin en başarılı kitabı Seninle Başım Dertte idi bence. Her bakımdan dör dörtlük bir kitap idi..Umarım bundan sonraki hikayeler de onun başarısına erişir...

Korsan  tarihi aşk  romanlarını seviyorsanız ve mizah ile harmanlanması  tercihiniz ise bu kitap tam size göre..
Kaçırmayın derim...


Kitaptan Alıntı:

Sorusuna cevap olarak Georgina,o yaştaki bir çocuk gibi kafasını salladı ve çenesini yavaşça yukarıya kaldırdı. Bu sefer tamanın görecek şekilde ona hızlı bir bakış atacaktı ve sonra kaafsını aşağıya tekrar eğecekti.Bu onun kafasında yarattığı toy ve utangaç çocuk karakterini destekleyecek bir haraket olacaktı.
Fakat işler istediği gibi gitmedi. Hızlı bir bakış attı,tekrar kafasını planladığı gibi eğdi ama her şey mahvoldu. Gönülsüzc kafasını tekrar kaldırdı ve gözleri gecelerce hayallerini süsleyen yeşil gözlere kilitlendi.
Bu mümkün değildi. Tuğla duvar? Burada? Bir daha asla yollarının kesişmeyeceğini düşündüğü kibirli.kaba adam? Burada? Hiznet edecği kişi o olamazdı.
Adamın koyun kumral kaşı alaycı bir merakla havaya kalkarken,dehşet içinde izledi.
''Bir sorun mu var evlat?''
Tiz bir sesle,
''Hayır.''dedi e kafasını öyle hızla indirdi ki acı şakaklarına yayıldı.
''Allak bullak olmadın değil mi?''
Bu gülünç sorgulamaya karşılık hayır namında bir ses çıkardı.
''Harika !Görünüşüm katlanılamayacak gibi değil yani.''




******
Georgina ona tatlı sert bir bakış attı.Daha önce kendine söylenmediği için bir şeyi yapmayı unutması da söz konusu değildi,hliyle kendini suçlu hissetmiyordu.
''Hangi işimi aksattım efendin?''
''Ne? Ah,banyomu,tabii li. Yemekten hemen sonra banyo yapmak isterim.''
''Tatlı suyla mı deniz suyuyla mı?''
''Tatlı,her zaman, Sıcak ama kaynamış değil. Genellikle sekiz kova su yeterli oluyor.''
''Sekiz!'' Başını hızla aşağıya indirdi,sesindeki kaygıyı duymamış olduğunu umuyordu.
''Evet efendim anladım.Sekiz.Bİr haftada bir mi yoksa iki hafta da bir mi olacak?''
''Çok komiksin sevgili oğlum.'' kıkırdayarak ..
'' Elbette her gün.''
İnledi. BUna engel olamamıştı. Lanet adamın bunu duyup duymadığını da umursamıyordu.Koca öküz titiz olmalıydı. Georgina da her gün banyo yapmaya bayılırdı ama güverteden her gün kova kova su taşımak anlamına geldiğinde değil.

*******

Kız kapıyı kapattığı gibi Connie hemen sordu:
''Ne zamandan beri gemi okyanusa açıldığında her gün banyo yapar oldun Hawke?.''
''O tatlı kız bana hizmet etmeye başladığından beri.''


Malory Family

1. Love Only Once (1986) Seninle Başım Dertte
2. Tender Rebel (1988) Hırçın Aşk
3. Gentle Rogue (1991) Kaçak Yolcu
4. The Magic of You (1994)
5. Say You Love Me (1996)
6. The Present (1998)
7. A Loving Scoundrel (2004)
8. Captive of My Desires (2006)  Aşkta Seni Seçtim
9. No Choice But Seduction (2008)
10. That Perfect Someone (2010)
His Ruthless Heart (omnibus) (2006)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder