9 Kasım 2013 Cumartesi

Kalbinin Sesini Dinle-St Petersburg Geceleri

Kalbinin Sesini Dinle - Nora Roberts

Kalbinin Sesinin Dinle 1990 'lı yıılarda geçen tipik bir Nora hikayelerinden..Yine çok severek okudum.Elimden bırakamadım..İlk hikayede Natasha Stanislaski'nin hikayesini okuduktan sonra  Stanislaski kardeşlerinin  hikayelerinin  ikincisinde Mikhail Stanislaski'nin macerası vardı..Bu nasıl bir seridir böyle ki aile ortamınının sıcaklığı beni mest etti. Stanislaski ailesinin sıcaklığı sevgisi beni büyüledi..Kardeşler arası ilişkiler anne ve babalarının çocuklarını sevgileri ile sarmalamaları muhteşemdi..Kitabı okurken alenin üyesi oluveriyorsunuz.Bu aileden kopamıyorsunuz  tabii ki kadın kahramanımız Sydney Hayward içinde aynı durum geçerli idi..
Sydney Hayward'a büyük babasının ölümü ile aile şirketinin yönetimi ve yüklü bir miras kalmıştı. Çocukluğundan beri bir Hayward gibi olmayı öğrenmesi için yetiştirlmişti.
Her zaman ailesinin dilek,istekleri ve beklentileri onun hayatını yönlendirmişti..Biten evliliğini de onların istek ve doğrultusunda yapmıştı ama sonu hüsran olmuş ve çocukluk arkadaşı en iyi dostunu kaybetmişti bu uğurda...Bu şirketin yönetimi ile de hiç bilmediği alanlara yelken açıyordu..

Büyük babasının ölümü ile devraldığı  şirketin mal varlıkları içinde  Mikhail Stanislaski'nin de oturduğu apartmanda vardı..Fakat burası çok eski bakımsızdı.Büyükbabası hastalığı sırasında ilgilenememişti..Bu apartmanın acil tamire ihtiyacı vardı. Sydney ile karşılaşmaları deyim yerinde ise tam bir savaş başlattı aralarında..Fakat sert görünüşlü Ukraynalı yabani adam soğuk görünümlü bu sosyetik genç kadının hayatını alt üst etti..Tüm taşları yerinde oynattı annesi ile arasını bozulmasına neden oldu..
Değer miydi? Bunun cevabı için sizi Kalbinin Sesini Dinle kitabına davet ediyorum...Bu Ukraynalı aşlenin sıcaklığı sizi iliklerinize kadar ısıtsın...

St.Petersburg Geceleri Penny Jordan


Penny Jordan çok sevdiğim yazarlardan..St.Petersburg Geceleri tipik bir intikam hikayesi idi..Çocukluğunda öz babası tarafından terk edilen Kiryl Androvonov'un tüm amacı babasından intikam almaktı.Annesinin çingene asıllı olması da bu red edilişin sebeplerinden biri idi.
Babası tarafından acımasızca terk edilip red edilmesinden sonra Kiryl kendini yetiştirir ve hem zengin hem güçlü bir adam olur.Bunun için kalbini atması gerekmiştir.
Babası gibi zengin olmanın yoluna bir adım bir ihale kalmıştır..Bunun içinde aynı zamanda rakibi olan Vasilii Demidov'un kız kardeşi Alena'dan geçmektedir..
Bu tecrübesiz , deneyimsiz kızı baştan çıkararak bu ihaleyi almayı planlayarak bu açlçakça planı uygulamaya koyar..Fakat göz ardı ettği kalbinin tekrar atmaya başlamsıdır..
Güzel bir hikaye idi bazı yerlerinde erkek kahramanın alçaklıklarına son derece sinirlendim..
Keyifle kafa dağıtmak için bire bir bence...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder