6 Kasım 2013 Çarşamba

Kötü Şöhretin Bedeli -Julia Justiss



Kitap Adı : Kötü Şöhretin Bedeli
Yazar       : Julia Justiss
Orjinal Adı:  THE RAKE TO RUIN HER
Goodreads Puanı: 5/3,39
Puanım 5/4



Hiç ummadığım anda bir hazine bulmuş kadar sevindim bu kitabı okurken..Beni bu kadar etkileyebileceğini düşünmemiştim. Regency dönemine ait bir hikaye ve Napolyon zamanında geçiyor.Aşk,Tutku,Casusluk,Aile ,Sadakat temaları ile harmanlanmış..Ransleigh Rogues Serisinde yazar iki kitap yazmış ama seri devam edecek büyük ihtimal ile ..Şubat 2014'de serinin diğer kitabı yayımlanacak ülkemizde..Kötü Şöhretin Bedeli kitabın adı ve kuzenlerden Will Ransleigh'in hikayesi ..
Serinin ilk kitabı Kötü Şöhretin Bedeli'nde Max Ransleigh'in hikayesi ile başlıyor.
Çok değişik bir konusu yok ama yazarın kalemini çok akıcı ve sevimli buldum.Çeviride bir kelime dışında oldukça başarılı idi..

Biri ile bir macera yaşarken tecrübe etmediğiniz bir şeyi deneyimleyemezsiniz...Denersiniz...Lütfen çevirmenler halkın konuşma dilini kullanın lütfen..Bu kelime yüzünden sadece 1 puanı kırdım...Bu kelimenin geçtiği hiç bir kitaba da bayılsam da tam puan veremeyeceğim...

Kısaca Konusuna gelirsek ;
Max Ransleigh bir Kont'un ikinci oğludur..Biraz da babasının gözüne girmek içim İngiltere Dış İşlerinde çalışmaya başlayan genç bir diplomattır.Fakat çok önemli bir kongrede tuzağa düşürülür ve gözden düşer..
Açığa alınır..Babası da  onu evlatlıktan red eder.Ne yapsa suçsuzluğunu ispatlayamaz. Onu tuzağa düşürenlere ulaşamaz..
Biraz kafa dinlemek ve hayatı ile ilgili karar vermek amacı ile kuzeni Alastair Ransleigh'tin evine gider.Şansına orada da sosyetede ki bekar kızlar ve erkekler  için parti verilmektedir.Onun kötü şöhretinden davetin etkilenmemesi için ortalıkta görünmeye niyeti yoktur.

Fakat serada kitap okurken karşılaştığı Caroline  Denby ile karşılaşır. Babasından oldukça yüklü bir miras kalan Carol çiftliğindeki atları yetiştirmek ve evlenmek için  söz verdiği çocukluk arkadaşı Hary'nin Hindistan'dan gelmesini beklemektedir.Fakat iyi kalpli üvey annesi onu evlendirmeye kararlıdır..O yüzden bu davete gelmiş kendi kızını ve Carol'u evlendirmeye kararlıdır.

Ancak Caroline'in aklında daha değişik bir çare vardır.Babasından kalan mirasın ve babası ile birlikte geliştirdiği at çiftliğinin geleceği için bunu bir kocaya kaptırmaya hiç niyeti yoktur.Fakat davetlilerden Henshaw onu gözüne  kestirmiştir..Kötü olan maddi durumunu Carol ile evlenerek düzeltebilirdi..Bunun için de ne olursa yapmaya hazırdı Carol'a tecavüz etmeye girişecek kadar de ileri götürmeye de.

Bu isteğini tam gerçekleştirmek üzere iken Max tarafından engellenir.Ama bu yapmak istediği saldırı Max'in üstüne kalır ve Carol'in onuru lekelenir..Bu tam da Carol'in istediği bir sonuçtur..Fakat hesaba katmadığı üvey kız kardeşinin onurudur çünkü bu durum onun geleceğini de etkileyecektir.

İlk gördüğü anda etkilendiği Max'ı kendisi ile evlenmesini istemez. Max ise tam bir skandalı yeni atlatmışken başka bir skandalın patlak vermesinden rahatsız olduğu kadar da şaşkındır da..Carol'un cesareti,dürüstlüğü de onu çok etkilemiştir..Aralarındaki mevcut çekimi de göz ardı edememektedir. Carol ile evlenmek fikrinin kendisini hiç de rahatsız etmediğini aksine dehşetle heyecanlandırdığını fark eder.

Çok beğenerek severek okudum...Historical seven arkadaşların severek okuyacağını tahmin ediyorum...Bence bir deneyin eminim pişman olmayacaksınız...


..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder