17 Mayıs 2014 Cumartesi

Kalp Asla Unutmaz-Candace Camp

Orjinal Adı:  The Courtship Dance
Edisyon Adı : Kalp Asla Unutmaz
Yazar : Candace Camp
Goodreads Puanı : 5/4,02
Puanım : 5/5


Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz..Çöpçatan Serisi Kalp Asla Unutulmaz kitabı ile sona erdi. 
Serinin en güzel kitabı idi. Tekrar mı okusam ne?  Bayıldım,bayıldım..Pegasus Yayınlarına bu güzel seri için seriyi tamamladığı teşekkürlerimi sunarım...

Kusursuz dükümüz Rochford Dükü Sinclair ve Leydi Frencesca Haughston'un macerası okunmaya değerdi..
Serinin en başından beri bu ikilinin arasındaki gizemli ilişkiyi merak etmiştim.Keşke bu kadar çabuk bitmeseydi.Su gibi akıp gitti kitap..

Gerek çeviri,gerek kapağı ve hikayesi ile kusursuz bir kitap idi.Yayın evinden ricam bu yazara devam etmesi zira yazarın kalemini çok seviyorum..Bu hikayedeki iki kahramanı da çok sevdim. Tam da birbirlerini hak eden çok güzel sempatik,karizmatik bir çiftti.

Birde ilişkileri bundan tam on beş yıl öncesine dayanması çok ilginç idi..İkilinin birlikte gizledikleri bir sırları vardı on beş yıl önce Frencesca on  sekiz yaşında iken gizlice nişanlanmışlardı. Kızkardeşi Calandra   ile yeni evlenmiş Bromwell'in ablası Daphne'nin oyunu ile Frencesca nişanı bozar. Toyluğunun,tecrübesizliğinin etkisi ile acele olarak başka bir erkekle evlenir..Lord Andrew Haughston ile evlenmenin çok büyük bir hata olduğunu evlendikleri gece anlar.

Fakat geri dönüş yoktur,derken kocası ona büyük bir borç bırakarak ölür.Francesca bu kadar borca rağmen kocasının ölümünden sonra oldukça rahatlamıştır.Onun ile ilgili üzülmeyi yıllar önce bırakmıştır. Borçlarını ödeyebilmek için mücevherlerini eşyalarını satar ve Rochford ile bir iddia ile girdiği çöpçatanlık işine devam eder..
Evlendirdiği kızların ailelerinden gelen hediyeleri satarak geçimini sağlamaya çalışır. Elbiselerini defalarca tamir edip yeni modeller vererek kimsenin haberi olmadığı fakirliğini gizlemeye çalışır.Ama bir kişiden bu gerçeği hiç gizleyemez..

Bu arada Daphne itirafı ile gerçeği öğrenen Frencesca karmakarışık duygular içindedir. Sinclair'in kendisi yüzünden evlenmediğini düşünerek onu evlendirmeyi kafasına koyar ve kolları sıvar.Fakat kocasının eski kumarbaz arkadaşlarından Galen Pekins tarafından rahatsız edilmeye başlar. Merhum kocasının ona borcu olduğunu iddia ederken bu borcu ödemesini talep etmektedir.

Çok çok severek okuduğum bir kitap oldu. Çok romantik sahneler vardı. Kusursuz Dükümüzün sevgisinin derinliği onu ayrı kaldığı süre içinde koruyup gözetmesi çok özeldi..
Okuduğum romanlar içinde en beğendiğim erkek karakterler arasında yerini aldı..Bence historical severler bu seriyi kaçırmasın.Özellikle serinin son kitabını..Tavsiye ederim...

Matchmakers (Çöpçatan Serisi)
1. The Marriage Wager (2007) Aşk Engel Tanımaz
2. The Bridal Quest (2008) Söz Dinlemez Kalbim
aka The Bridal Conquest
3. The Wedding Challenge (2008) Aşk Hiç Bitmez
4. The Courtship Dance (2009) Kalp Asla Unutmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder