7 Mayıs 2014 Çarşamba

Karanlığı Beklerken-Tess GerritseN



Orjinal Adı : İn Their Footsteps
Edisyon Adı : Karanlığı Beklerken
Yazar           :Tess Gerritsen
Goodreads Puanı : 5/3,45
Puanım : 5/3,5



Tess'in acemilik döneminden bir kitap .Tavistock Family Serinin ilk kitabı..Daha Önce aynı serinin Kupa Kızı isimli kitabını okumuştum.Orada Jordan'ın hikayesi vardı. Bu macerada Beryl'in macerası vardı..

Aslında bu maceranın konusu daha güzeldi bence ama bölümlerde kopukluk olduğunu hissettim okurken. Kitabın başlarında kahramanları okurken birbirine karıştırdım ..Ama sonra her şey yoluna girdi..
Fakat bu konu bence çok daha güzl işlenebilecek bir konuydu maalesef yazar güzelim konuyu işleyememiş bence. Bu da onun bu kitabı yazarken acemiliğine denk gelmiş olduğunu gösteriyor..

Jordan ve Berly'in yani Tavistock kardeşlerin, anne-babaları 20 yıl önce gizemli bir şekilde  ölmüştür. Amcaları gibi anne babaları MI6'dandır. Anneleri babalarını aldatırken yakalanıp babaları tarafından öldürüldükten sonra intihar etmiştir..  Ayrıca olay mahalinde bulunan dosya ile  babalarının bir vatan haini olduğunu  da göstermektedir..

Fakat amcaları Hugh olayları iki kardeşten saklayarak öğrnememelerini sağlamıştır.Anne ve babalarının ölüm şeklini öğrenen Tavistock kardeşler buna inanmazlar ve olayı araştırmaya karar verirler..

Bu olaylar olurken de Berly'in amcasının davetinde tanıştığı eski Cıa görevlisi Richard Wolfe ile tanışır. Anne ve Babası ile de mesleğinin ilk görevinde tanışmış Madeliene'in çok etkisinde kalmıştır. Berly'i görür görmez onu anımsar çünkü genç kız inanılmaz şekilde annesine benzemektedir..


Yeni bir kalp kırıklığından çıkmış olan Berly'nin planlarında aşktan uzak durmak var iken   Richard ile karşılaştıktan sonra aralarındaki çekim ile zorlaşır..

Oldukça güzel bir konusu vardı yazarın tecrübesizlik döneminde yazılmış olmasına rağmen çok beğendim..
Tess severlerin beğeneceğinden eminim...




Orjinal Adı Thief Of Hearts Tavistock Family
Ediyon Adı : Kupa Kızı
Goodreads Puanı :5/3,64
Puanım    : 5/4

Tavistock Serisinin ikinci kitabını beğenerek okudum özellikler Aristokrat Jordan Tavistock ile Clea Rice'in kitabın başından itibaren başlayan macerasını çok sevdim..

Bu kitabı daha önce Martı Yayınlarından Gölgesizlerin Tutkulu Dansı isminde okumuştum..
Bir Harlequinn Kitabı olmasına rağmen dolu dolu bir kitap idi..Yazarın diğer kitaplarındaki gibi tıbbı gerilim ve cinayet ile bezeli değildi..Ama tam da benim istediğim gibi bir macera vardı eskiden televizyonlarda oynayan bir bölümlük tv.filmleri vardı dolu dolu o tadı bıraktı bende, kitap aktı gitti..Serinin ilk kitabından daha başarılı bir hikaye idi..

Sıra dışı bir kadın olan Clea Rice bulunmaması gereken bir gemide tanık olduğu toplu cinayeti ispat edemiyordu. Polise bu olay için baş vurduğunda hedef haline gelmiştir..Bu cinayeti ispat edecek tek şey Kaşmir Gözü isimli bir antika hançerdir..Bu hançeri elde etmek için sosyetik çapkın Guy Delancey'in evine gizlice girerek tam çalmak üzer iken orada başka bir hırsız Jordan Tavistock ile karşılaşması işlerini bozar..
Jordan'ın orada bulunma nedeni ise apayrıdır eski sevgilisi ve arkadaşı için o eve girmiştir...Çünkü Guy Delancey Veronica Cairncross'u ona yazdığı mektuplar ile onu tehdit etmektedir..Eski dost ricası o mektupları zarar vermeden gizlice almasını rica etmiştir..

Jordan ve Clea kendilerini bu karşılaşmadan sonra büyük bir maceranın içinde bulurlar ...O kadar ki ikisi de bir nevi ava dönüşecektir...Bu macerada ilk kitapdaki kahramanlarımız da vardı..Güzel bir aşk,macera kitabıydı..Tavsiye ederim...





Tavistock Family

1. In Their Footsteps (1994) Karanlığı Beklerken
2. Thief of Hearts (1995) Kupa Kızı & Gölgesizlerin Tutkulu Dansı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder