19 Mayıs 2014 Pazartesi

Zamanın Rengi Aşktır-İris Johansen

                                                       Orjinal adı :White Satin
Edisyon Adı: Zamanın Rengi Aşktır
Yazar :  İris Johansen
Goodreads Puanı :5/3,26
Puanım :5/2


Akıcı bir romandı ama gelgitleri çok olan bir aşk vardı bu romanda. Bu da okurken beni oldukça yordu.Aslında oldukça sevdiğim bir tema vardı bu romanda. Ama hikayenin başından beri Danny ve Antony'nin uyumsuzlukları,gel gitleri,Antony'nin devamlı kendini geri çekmesi,sırları beni biraz gerdi.

Daha hoş hikaye okuyacağımı umuyordum. Ama yazarın hayranlarının severek okuyacaklarından eminim.
Romanın en sevdiğim bölümleri buz pateni yarışmalarının olduğu bölüm ve puanlama kısmı idi. Romanı yazar 1985 yılında Buz Pateni yarışmalarının ülkemizde oldukça tutulduğu yıllarda yazmış.


Beyaz dizi okumayı seviyorsanız bu kitabı da sevebilirisiniz diye düşünüyorum.Danny 20 Yaşında buz patencisi bir genç kız.Annesi ve babası genç yaşta trafik kazasında ölünce Antony onun hamisi oluyor.İyi bir buz patenci olması için tüm olanklarını Danny için seferber ediyor..Danny onun herşeyi ile ilgilenen Antony'ye gizlice aşık oluyor..Fakat onun çok gündemde karizmatik bir kişi olduğunu bildiğinden kendisine dönüp bakacağını düşünemediği için bu duygularını kendine saklıyor..
Fakat bu duygular karşılıklıdır. Tam da Danny flört edeceği bir sevgilisi olmak üzere üzere iken Antony ona olan duygularını açıklayor ve işler olduğundan çok karışıyor. İşe bu sefer aşk da giriyor..Farklı kişilikleri özellikle Antony'nin zorlu kişiliği yüzünden oldukça medcezirli bir ilişki yaşamaya başlıyorlar...
Farklı bir konu gerilimli bir aşk vardı. Benim için hayal kırıklığı olan bu romanı yazarın hayranları sevebilir...
Yine de üç kitaplık bir seri olan White Satin serisinin devamı gelirse okumayı düşünüyorum teması farklı ve sevdiğim bir konu ..


White Satin Serisi

1. White Satin (1985)Zamanın Rengi Aşktır...
2. Blue Velvet (1985)
3. And the Desert Blooms (1986)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder