17 Temmuz 2014 Perşembe

Bir Umut Daha - Nora Roberts




Orjinal Adı : The Perfect Hope
Edisyon Adı : Bir Umut Daha
Goodreads Puanı : 5/4,09
Puanım : 5/4


Bir seriyi daha bitirmiş bulunuyoruz. Nora Roberts'in biraz,gizem,biraz fantastik,aile ve aşk temalarında yazdığı bir romandı. Seriyi genel anlamda beğendim. Fakat otel inşaatının  detaylarında kaybolmuştu kendi adıma bu kadar da detay öğrenmesem de olurdu diyesim geldiği çok zaman oldu. 

Fakat serinin son kitabı daha akıcıydı diğerlerine göre. Fakat Hope ve Ryder'in macerasını sanırım çok beklenti ile okuduğum için duygusal yönden çok da istediğimi bulamadım. Ancak olay örgüsü çok güzeldi.
Duygusal yönden benim istediğim gibi olmasa da kurgu ve akıcılık yönünden çok güzeldi.

Severek okudum. Montgomery Kardeşlerin bitmeyen otel tadilatları içindeki  aşkları ve yaşamlarını anlatan İnn BoonsBoro üçlemesinin üçüncü kitabında otelin yöneticisi Hope ve Momtgomery kardeşlerinin en büyüğü Ryder Montgomery'nin hikeyesi idi..

Serinin ilk kitabında Beckett ve Claire ikinci kitabında Awery ve Owen'ın hikayesi vardı..Claire ikizlerine hamile idi..Awery ve Owen ise nişanlanmışlardı. 

Sevimli hanımeli kokulu hayaletimiz Lizzy yine iş başındaydı.Diğer iki çifti bir araya getirdiği gibi Ryder ve Hope'inde arasını yapmayı başarıyordu..Mükemmel Hope BoonsBoro kasabasına büyük bir otelden transfer olmuştu. Kalp kırıklığı macerasından sonra buraya adeta sığınmıştı. Daha en baştan Ryder ile aralarında bariz bir mesafe vardı işte o mesafe sevimli Lizzy'miz sayesinde bertaraf ediliyordu. 

Eski kötü günlerinin etkisinde sıyrılarak kendisine burada güzel bir yaşam kurmuştu. Burada çok mutlu olduğunu eski sevgilisi Jonathan'ın gelmesi ile fark etmesi ise oldukça manidar idi. Jonathan'ın kendine güveni , egosu ve kibri ise yaka silkeliyecek büyüklükte idi. 

Fakat Montgomery ailesinin Hope'a sahiplenmesi çok güzeldi doğrusu.. Eski sevgilis Jonathan'ından kurtulmak için Ryder'den yardım istemesi ile de çiftimizi arasındaki çekim elle tutulacak kadar hissediliyordu.
Sevimli hayaletimizin Hope ile akrabalığının ortaya çıkmasından sonra araştırmayı hızlandırara onun hikayesindeki gizem de ortaya çıkıyordu..

Onu bence kitaptan okuyarak öğrenin...
Nora Roberts'in gerçek hayatında da sahibi olduğu otelinden esinlenerek yazdığı bu üçlemeyi severek okudumsa da eski kitaplarının tadını bulamadım. Sanki bir şey eksik. Biraz daha duygu yüklü  olmalıydı. Yazar bence kendini tekrar etmeye başladı.Bence polisiye yazmalı..En güzel yazdığı tür ..Eve Dallas'ın yeri bambaşka o ayrı...

Böyle düşünsem de her yeni kitabı çıktığında alıp okumadan edemiyorum. Çünkü yine de yazarın bir kalitesi var 



Inn BoonsBoro Trilogy
1. The Next Always (2011) Yarın ve Daima 
2. The Last Boyfriend (2012) Son Sevgili
3. The Perfect Hope (2012) Bir UMut Daha

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder