21 Ağustos 2014 Perşembe

Kara Cadı - Nora Roberts



Orjinal Adı : Dark Witch
Edisyon Adı : Kara Cadı
Yazar : Nora Roberts
Goodreads Puanı :5/3,85
Puanım :5/3


Nora Roberts'in Kara Cadı romanı ilk çıkacağı zaman çok sevindiğimi hatırlıyorum.Maalesef beklentilerimi karşılayan bir roman olmadı. Çok şey havada kaldı benim için. İlk başta bana oldukça durağan geldiğini söylemeliyim. Kitabı okurken çok beğendiğim severek okuduğum sahneleri de oldu. Fakat yazarın eski kitaplarının tadını Eve Dallas dışında bulamıyorum doğrusu.
Bu hikayede istediğim heyecanı bulamadığım gibi Boyle ve Iona arasındaki aşkı da hissedemedim .Yine de yazar da bir kalite var asla onun altına inmiyor.İşte o yüzden yazara devam ediyor bırakamıyorum.

Kitabımız Kara Cadı  Cousins ​​O'Dwyer Trilogy serisinin ilk kitabı.  Bu seri bir üçleme serinin adından anlaşılacağı gibi.

Kitap İrlanda Mistizmi üzerine kurgulu.Bu seriden Karen Marie Moning'i tadını bulacağımı ummasam da daha iyi olacağını ummamın sebebi de sanırım İrlanda'da geçmesi.
Serinin ilk kitabın da İona ve Boyle ikinci kitabı olan Shadow Spell'de Connor ve Meara  üçüncü  kitap olan Blood Magick'de ise Branna ve Fin'in hikayesi var.

Serinin ana kahramanları ,Branna ve Connor kardeş oluyorlar. İona ise kuzenleri. üçünün de gizemli güçleri var. İçlerinde en merak ettiğim hikaye Branna'nın Fin ile olan hikayesi. Yazar da onu en sona atmış..Seri onların hikayesinde bitecek yani...

Gelelim Kara Cadı'ya.. Dediğim gibi hikaye benim için oldukça durağan idi. Diyebilirim ki 150 kusur sayfa okuduktan sonra hikaye oturup hareketlenmeye başladı. Çeviride herhangi bir sorun hissetmediğimi de belirtmeliyim.
Sanırım yazar hikayeyi kurgularken durağan bir şekilde ilerlerken derinleştirmek istemiş olmalı ..
Roman önce 1263 İrlandasın da başlıyor. Kara cadı olan Sorcha kendisi gibi özel güçleri olamayan bir erkekle evlenmiş ondan üç çocuğu olmuştur.  Brannuah, Eamon, Teagan isimlerinde.
 Onun gücünü ele geçirmeye çalışan Cabhan hem dünyayı hükmetmeye hem de onu elde etmeye çalışmaktadır. Çocuklarını ve kendini korumaya çalışan Sorcha tüm gücü ile mücadele etse de gücünün tükendiğini hissetmektedir.
Son çare üç çocuğunu korumak için güçlerini çocuklarına ve sonraki kuşak dan gelen torunlarına devretmek için şahin,tilki ve at ile anlaşma yaparak onları korumaya alarak yaşadığı yerden Cabhan fark etmeden kaçmasını sağlayarak hayatlarını kurtarır..Son mücadelesini de Cabhan ile yapar..

Fakat bu döngü devam ederek yüzyıllar geçer çocukları ve torunları yüzyıllarca Cabhan ile savaşarak bugünlere gelmiştir.

Ve günümüzde de onun güçlerinden nasibini alan Iona'nın çocukluğu anne ve babasının ilgisizliği ile geçmiştir.Çocukluğundan beri sevgiye açtır Iona. Ona o sevgiyi sadece büyük annesi Nana'dır.
Torununa cadı soyundan geldiklerini uyarır aile sırları hakkındaki her şeyi ona anlatarak hayatında yeni başlangıç için İrlanda'ya gitmesini sağlar.


Orada kuzenleri Connor ve Branna ile tanışır. yrıca onların da hayatlarında önemli yer tutan Meara,Boyle ve Fin ile de tanışır. Amaç üçü de güçlerini birleştirerek Cabhan'ı yok etmekti. Elbette bu iş o kadar da kolay olmayacaktı. Ortada yüzyıllardan beri nesiller boyu süren bir savaş vardı.

Bu mücadeleye odaklanırken Iona ve Boyle arasında bir yakınlaşma başlar. Oldukça güçlü sıradan olmayan bir ilişki içinde bulurlar kendlerini. Özellikle bu tür romantik ilişkilere alışık olmayan Boyle başlarda oldukça ürkecektir.

Yazarın ünlü anahtar üçlemesi tarzında mistik olaylarla süslü bu serisini takip etmeyi planlıyorum. En azından ilk kitap da seriden vazgeçmeyeceğim.Çünkü konu ve özgünlük olarak benden tam not alsa da kitabın temposunu oldukça durağan bulsam da devam edeceğim.

Aslında  kitabın konusu çok daha hızlı bir tempoyu ve daha az tekrarı hak ediyordu diye düşünüyorum..Yine de Nora severlerin bu kitabı oldukça seveceğinden eminim...

Cousins O'Dwyer Trilogy

1.. Dark Witch ( 2013 ) Kara Cadı 
2. Shadow Spell ( 2014 )
3. Blood Magick ( 2014 )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder