28 Ekim 2014 Salı

İskoçya'ya Sevgilerle - Karen Hawkins



Orjinal İsmi: To Scotland, With Love
Edisyon Adı : İskoçya'ya Sevgilerle
Karen Hawkins 
Goodreads Puanı : 5/3,82
Puanım :5/3


Büyük ümitler ile aldığım bir kitap idi. Hayal kırıklığına uğradım. Konu çok güzeldi ama okurken hep bir şeyler eksikti bu hikayede tat alamadım okurken. Kahramanların çocukluk arkadaşı olmaları bende sıcacık bir hikayeyi çağrıştırmıştı. Ama maalesef  bu beklentimi bulamadım.Serinin en güzel kitabı olarak yine Sen Kimseyi Sevemezsin görüşüm devam etmekte.


Karen Hawkins kadın kahramanları klasik historical kadınları değil. İskoçya'ya Sevgilerle kitabındaki kadın kahramanımız Venetia'da topluca yaşı o döneme göre oldukça geçkin(34) özgür ruhlu bir genç kız idi. Evlenmek için evlenmek istemiyordu. Aşık olarak evlenmek istiyordu. Belki de bu yüzden bu kadar gecikmişti evliliği..Londra sosyetesinde olmayı göz önünde bulunmayı  seviyordu.


Erkek kahramanımız Lord Gregor MacLean ise karizmatik yakışıklı oldukça popüler çapkınlardan. Fakat Venetia ile mükemmele yakın 29 yıllık arkadaşlıkları var. Gregor'da 37 yaşında...
Ravenscfoft isimli zararsız bir soytarı Venetia'nın çeyizine göz diktiği için onunla evlenmeye niyetli 22 yaşında bir genç adam..Venetia'yı hile ile kaçırıyor..Amacı Venetia ile evlenerek borçlarını ödemek..

Bunu duyan Lord Oglive Gregor'dan yardım istiyor..Venetia'nın başına gelenleri duyan Gregor çok değerli bir hayatının anlamı olan bir şeyi kaybettiği hissine kapılıp çok öfkelenerek peşlerine düşer.

Onları bir handa yakalar ve yoğun kar yağışı nedeni ile handa mahsur kalırlar. Venetia'nın şöhretinin lekelenmemesi için kaçırıldığının duyulmaması gereklidir. Gregor'a göre de tek çözüm evlenmeleridir.



İkisinin arasında yeni oluşan müthiş çekime rağmen Venetia bu düşünceye ısrarla karşı durmaktadır. Fakat Londra'ya döndüğünde de cemiyetten dışlanacağının da bilincindedir.Bu durumda evlenmekten başka çaresi olmasa da Gregor'un onu sevmeden görev anlayışı içinde evlenmek istemesini hazmedememekte ve evlilik teklifini de ısrarla red etmektedir. 


Ama aralarında oluşan yakınlığa da karşı koyamamaktadır.
Buna en güzel çözümü Venetia'nın büyük annesi bulacaktır.
Eğlenceli hoşça vakit geçirten bir romandı. Okurken eğelendiğim zaman da oldu ama istediğim havayı yakalayamadım. Kitapsız kaldığınızda güzel bir öneri olabilir.




MacLean Curse
1. How to Abduct a Highland Lord (2007)Artık Benimsin
2. To Scotland, With Love (2007)İskoçya'ya Sevgilerle
3. To Catch a Highlander (2008)
4. Sleepless in Scotland (2009)
5. The Laird Who Loved Me (2009)
6. Much Ado About Marriage (2010) Sen Kimseyi Sevemezsin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder