2 Aralık 2014 Salı

İhanet-Monica Mccarty



Orjinal Adı: Viper
Edisyon Adı: İhanet
Yazar Monica Mccarty
Goodreads Puanı :5/4,32
Puanım :5/5+++



Çok iyidi. Vayyy diyorum...Bayıldım keşke daha çok puanım olsaydı..Monica Mccarty giderek daha iyi yazıyor..Kurgu yeteneği muhteşem...Hikayeyi oya gibi işledi.İmkansız gibi görünen azim ve inanç sayesinde başarıldı..
Çok büyük savaşlar vardı bu romanda. Taht kavgaları,var olma savaşı,yeniden doğma savaşı..
Roman yazarın Highland Guard serisinin 4.kitabı..Serinin 9.Kitabı yayınlanmış durumda..Seri 1307-1308 yıllarında Robert Bruce'in İskoçya'nın bağımsızlık savaşları zamanında geçiyor. Her bir kitabında İskoçya Muhafız Alayı'ndaki görevli savaşçıların maceralarını yazmış yazar. Ve yazarken de gerçek İskoçya Tarihine oldukça sadık kalacak şekilde kurgulamış. 

Monica McCarty'nin kitaplarını okurken bir yandan da İskoçya tarihini de öğrenmiş oluyorsunuz.Hikayelerin hepsinde de tutkulu ve duygusal aşkları da okuyup adeta yaşamış oluyorsunuz.

Kitabın sonun da yazarın araştırma notları var. Nereden araştırıp öğrendiğini de bizlerle paylaşıyor..Sayesinde tarihin tozlu yapraklarında kalan kahramanlar tekrar hayat buluyor.

Okuduğum son kitap da İskoç Muhafız Alayındaki Yılan lakaplı  Lachlan MacRuairi'nin hikayesi var..

Serinin ilk kitabında muhafız alayının lideri ve kılıç ustası Lider lakaplı Tor MacLeod ikinci kitapda ise Şahin lakaplı denizci ve yüzücü Erik MacSorley 3.Kitap da İzci lakaplı Arthur Campbell'in hikayesini okumuştuk..
İhanet romanın da bu üç muhafızın da olduğu sahneler mevcuttu..Bazı yerlerinde çok ciddi bazı yerlerine de oldukça mizahi yönünden güzel sahneleri vardı.

Serinin diğer kitaplarından daha çok sevdim bu macerayı.. Kitap da ki ana karakterler kelimenin tam anlamı ile hayatın sillesini yemiş karakterlerdi...İkisin de kaderi İskoçya Kralı'nın emri ile birbirine bağlanır...Lachlan Robert Bruce tarafından  Bella'yı kaçırıp taç giyme törenine getirmesi ile görevlendirmiştir..

Roman Leydi İsabella MacDuff'ın Berwick Kalesinin avlusunda kafes içindeki görüntüleri ile başlar..
Hafızalara kazınacak görüntü bence..

Lachlan ve Bella'nın destansı hayat hikayesi..Bella kocasının gözünden düşmüş bir asilzade..Lachlan lideri olduğu klandan çok sevdiği karısının  ihaneti yüzünden ayrılmış bir güçlü savaşçı..Yıllar önce kaybettiği itibarını kazanmaya çalışıyor..Bella onu paralı asker olarak biliyor..Başaramayacağı savaşamayacağı neredeyse yok yok..Aklınıza  gelen her işi başarıla yerine getiren bir görev adamı..

Bella ise ailesi tarafından  çok genç yaşta evlendirildiği kocasını hiç sevmemiştir.Onun  ile hiçbir şeyde anlaşamamıştır. Bu evliliği boyunca Bella duygularını maskelemeyi zayıf yönlerini göstermemeyi öğrenmiştir..Asla zayıf yönlerini başkasına göstermemeyi ilke edinmiştir...

Robert Bruce'a olan inancı onun ailesinden kızından kopmasına yol açar. Kocasına ve Kral Edward'a karşı Bruce' desteklemesi ile hakkında ihanet suçu ile vatan haini damgası yemiştir.Ne kadar çok istese de kızından yıllarca sürecek bir ayrılık süreci işleyecektir. 
Bu zaman içinde Lachlan ve Bella aralarındaki olağanüstü çekime karşı yıllarca karşı koysalar da birbirlerini akıllarından çıkaramazlar..

İkisi de fedakar ikisi de ihanete uğrayan ama asla vazgeçmeyen destansı karakterlerdi.Sevmekten yaşamaktan tam da umutlarını kesmişken birbirlerini bulsalar da ağır sorunlar ile savaşmaları gerekmektedir...,

Kendisini bu asil,inatçı ve güzel kadına bir türlü layık göremeyen Lachlan'ın inadı da görülmeye değerdi. Ama karşısındaki kadın da en az onun kadar azimli idi..
Tek kelime ile muhteşem bir romandı. Her sayfasında heyecan,gerilim,savaş,aşk,tutku
vardı. Gerçek hikayelere dayanarak yarattığı bu romanı tavsiye ederim..




Highland Guard
1. The Chief (2010) İki Ateş Arasında
2. The Hawk (2010) Tutsak
3. The Ranger (2010) Gazap
4. The Viper (2011) İhanet
5. The Saint (2012)
6. The Recruit (2012)
7. The Hunter (2013)
7.5. The Knight (2013)
8. The Raider (2014)
9. The Arrow (2014)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder