6 Aralık 2014 Cumartesi

Yenilmez Savaşçı Karen Marie Moning



Orjinal Adı : To Tame a Highland Warrior
Edisyon Adı : Yenilmez Savaşçı
Yazar: Karen Marie Moning
Goodreads Puanı :5/4,15
Puanım: 5/4,5


Uzun zamandır okumak istediğim bir kitap idi Yenilmez Savaşçı.Okumaktan çok büyük bir keyif aldığım bir kitap oldu benim için. Historical ve Fantastik, Highlander  temalarında yazılmış muhteşem bir roman.
Ancak seri sekiz kitaplık bir seri umarım yayınevi bu seriyi çok daha kısa aralıklar ile çıkarır..Serinin üçüncü kitabı da çok yakınlar da İskoçyalı'nın  Dokunuşu ismi ile çıktı. O kitabı da aldım en kısa zamanda okuyacağım..
Serinin ilk kitabı Sisli Dağların Ötesinde'den daha başarılı bir kitap idi. Çok akıcı bir uslüp ile yazılmış olup yer yer mizahi yönünden güzel diyalogları olan bir kitap idi...Romandaki karakterlere yazar adeta hayat vermişti..

Özellikle Grimm'e ..Grimm Roderick..
Sisli Dağların Ötesinden hatırladığımız  Hawk'ın yakın arkadaşı Grimm..
Grimm çocukken halkının katledilişini,şahit olur tanık olduğu sahneyi yanlış yorumlamıştır ve hemen sonra Berserker denilen yenilmez savaşçıya dönüşmüştür. Bu yaşadıklarından sonra klanını terk eder.


Başka bir Klan Reisi, onu yanına alır fakat  Klan Reisinin kızına aşık olur. Fakat bir Berserker olmasını ailesinin erkeklerinin laneti olarak gören Grimm Jillian St Claire'i kendinden uzak tutmaya kararlıdır.. İşte bu yüzden ona bu yüzden kötü davranır kalbini kırar ve sonunda klanını terk eder. Fakat yine de Jillian'ı hayatı boyunca koruyacağına yemin eder. Gerekirse kendisinden bile koruyacaktır. 


Aradan ondört sene geçer.. Gibraltar kızı Jillian'ın evlenme vakti geldiğine karar verir ve ona layık olan üç büyük savaşçıyı çağırır..Bir nevi bu üç savaşçı içinde evlilik yarışması olacaktır..Bu savaşçıların için de Grimm'de vardır..Ama Jillian'ın kalbi de Grimm için atmaktadır...


 Tek kelime ile çok güzel bir hikaye idi. Sadece şunu belirtmek isterim ki...Yazarın diğer serisi olan muhteşem  Ateş Serisi ile karşılaştırmayın..Üzülürsünüz..
 Yine de yazarın Ateş Serisinden önce yazdığı bu seri de oldukça güzel..Karen Marie Moning'in kaleminden bu güzel seriyi kaçırmayın derim..


Highlander 
1. Beyond the Highland Mist (1999) Sisli Dağlar Ötesinde
2. To Tame a Highland Warrior (1999)  Yenilmez Savaşçı
3. The Highlander's Touch (2000) İskoçyalı'nın Dokunuşu
4. Kiss of the Highlander (2001)
5. The Dark Highlander (2002)
6. The Immortal Highlander (2004)
7. Spell of the Highlander (2005)
8. Into the Dreaming (2006)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder