16 Ocak 2015 Cuma

Lavanta Kokulu Sabahlar-Jude Deveraux



Orjinal Adı : Lavender Morning
Edisyon Adı : Lavanta Kokulu Sabahlar
Yazar : Jude Deveraux
Çevirmen : Melda Dinçel
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı 5/3,83
Puanım :5/3,5
Jude Deveraux özellikle tarihi aşk romanlarını okumayı çok istediğim bir yazar. Önceden Vahşi Orkideler kitabını okumuş çok beğenmiştim ama o roman başlar da çok durağan idi.
Lavanta Kokulu Sabahlar ise  hem geçmiş hem de günümüz de geçen bir kurgu ile işlenmiş idi. Okuyan çoğu okuyucu romanı beğenmiş olduğunu gördüm ama ben de bir eksiklik hissini gideremedi. Mizahi çok ince espiriler ile sunmuştu yazar. 


Fakat romanın en can alıcı vurgusu ise sonları Jocelyn'in haberi olmadığı büyük babası ile konuşma sahnesi idi..Bu sahnede gözyaşlarıma engel olamadığım gibi o sahneyi adeta bire bir yaşadım.
Bayan Edi ve Jocelyn'in ilişkisi Jocelyn'e başına dert olan bir miras bu miras sayesinde edindiği sağlam arkadaşlıklar dostluklar. 


Bayan Edi'nin Jocelyn'in uygun gördüğü aşkı...Aslında onu çok ince bir şekilde başka bir aşka gizemli bir bahçıvana yönlendirmesi..Jocelyn ne kadar zor bir karakter ise Luke'da öylesine zor gizemli bir erkek karakter idi..Roman da en sevdiğim karakter Luke idi. En baştan gizemli ve göründüğünden daha derin bir karakter de olduğunu hissetmiştim. 
Romandaki yardımcı karakterlere de yazar adeta can vermişti.Tess,Sara,Ramsey,Grieg,Bayan Edi,David..


 Yardımcı karakterler adeta roman da canlı gibiydi.Jocelyn'in ailesi üvey kardeşleri..
Romanın başları istediğim gibi değildi maalesef .. Fakat sonu,geçmiş ile günümüz arasındaki geçişler çok güzeldi. 
Dediğim gibi bu seriye devam etmek istiyorum.. Umarım bir gün Velvet serisi ile tanışmak da nasip olur.. Yayınevinin bu hızı ile bu biraz zor gibi görünse de bekleyişim sürecek..
Jude Deveraux farklı bir yazar farklı bir kalem..Bu roman serinin diğer kitaplarına geçiş kitabı olduğunu da belirtmek isterim.. İşte o yüzden seriye bundan sonra hareket geleceğini tahmin ediyorum. 


Farklı bir kalem Jude Deveraux kurgu yeteneği ince ince işleyen bir yazar.. Bence okunması gereken bir yazar.





Edilean Series 
1. Lavender Morning (2009) Lavanta Kokulu Sabahlar
2. Days of Gold (2009) İhtiras Çağı 
3. Scarlet Nights (2010)
4. Promises (2010)
5. The Scent of Jasmine (2010)
6. Heartwishes (2011)
9. Change of Heart (2014)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder