6 Mart 2015 Cuma

Evlilik Sözleşmesi-Cathy Maxwell


Orjinal Adı :The Marriage Contract
Edisyon Adı : Evlilik Sözleşmesi
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Çeviri: Tuba Özkat
Goodreads Puanı :5/3,72
Puanım : 5/4


Carthy Maxwell'in okuduğum 4.romanı oldu Evlilik sözleşmesi. Okurken hiç sıkılmadığım eğlendiğim bir roman oldu.Ancan serinin önceki kitabı Skandal Evlilik daha çok hoşuma gitmiş idi. 
Evlilik Sözleşmesi serinin sevdiğim diğer kitabı oldu. Zira Yıldırım Nikahı'nın bu iki kitaba göre oldukça vasat bulmuş aşkı ve sevgiyi hissedememiştim.
Seri üç yakın kız arkadaşın evliliğini hikaye eden Evlilik Serisinin ilk kitabında Tess ikincisinde Leah ve son kitabımızda da Anne'nin hikayesi vardı.
Bana göre serinin en etkili konusu ikinci kitap idi çünkü ben bu seriyi Yıldırım Nikahı'ndan sonra okumamaya karar vermiştim.Fikrimi Skandal Evlilik isimli kitabı çok değerli bir dostumun hediyesi ile okumaya karar vermiştim.
Gelelim Evlilik sözleşmesine.
Konusunu oldukça sevdiğim bu kitabın konusunu çok sevdim. Ana konusu Sözleşme,evlilik  olan bu tarihsel romantizmin diğer ilgi çekici tarzı ise İskoçya'da geçmesi. Damadın toprak varlıkları ve kendisi orada..İskoçya'da.
Anne anne ve babasını kaybeettikten sonra akrabalarının himayesinde iki evlilik sezonu geçirmiştir.Ne yazık ki bu iki sezonda da kendine bir talip bulamaması yüzünden en son şans olarak kendisine Vekaleten evlilik seçeneği dayatılır. Çaresi olan genç kadın bu seçeneği kabul etmek zorunda kalır.Vekalet ile Kelvin Kalesi Lordu Aidan Tiebauld ile evlenir..
Sıra kocasının yanına giderek kendisi ile evli olduğunu soylemeye gelmiştir.
Yola çıkar Kelvin Kalesine varmaya az kalmışken bir kaza geçirir. Kaza da arabanın sürücüsü ölür.. Yardıma yüzü mavi boyalı uzun saçlı dev gibi bir adam ve yardımcıları gelir.. Gelen adamın vekalet ile evlendiği kocası olduğunu , evlendiği adamın  elindeki minyatür resim ile alakası olmadığını anlar..


Aidan'a karısı olduğunu açıklayınca Aidan'ın tepkisi şiddetli olur hemen Anne'yi geri göndermek ister. Zira yakışıklılığı ile kadınların gözdesi olup aşk olmadan evlenmeye hiç niyeti de yoktur.. Aralarında bu uğurda bir nevi mücadele başlar.Aidan İngilizler'e karşı oluşmakta olan ayaklanmanın hazırlığı içindedir. Anne'yi tanımadığı için güvenmemektedir. Bu kararını kuzeni ve yakın arkadaşı yoldaşı Deacon'da desteklemekte Anne'nin bir an önce gitmesini istemektedir.
Anne ise evlilik için son şansını kaybetmeye hiç de niyeti yoktur. Bu evliliğin gerçekleşip tamamlanması için Aidan'ı alt etmeye çalışır. Zira refakatçi olarak hayatını sürdürmeyi istememektedir. 



Güzel bir roman idi severek okudum..Kadın kahramanın çaresizliğini gerçekleştirmek zorunda kaldığı evliliği..Resmini gördüğü kibar yakışıklı erkeğin gerçeği ile karşılaştığında ki hali olaylı karşılaşmasını okumak ilgi çekici idi. Daha sonra ortak mücadele etmeye karar vermeleri, yaşanan olaylar oldukça ilgi çekici idi.
Evlilik Serisinin  sonunda serinin diğer kahramanları ile karşılaşmak da güzeldi.. Tabii ki serinin diğer kitaplarını okumak gerekiyor. Önceki seriyi sulandıran yayınevi bu seriyi düzgün ve sırada yayınlaması iyi oldu...
Tarihi romans kitaplarını ve İskoç temalı olanları seviyorsanız bu kitabı da seveceksiniz....

Marriage (Evlilik) Serisi :
1. Married in Haste (1999) Yıldırım Nikahı
2. A Scandalous Marriage (2000) Skandal Evlilik
3. The Marriage Contract (2001) Evlilik Sözleşmesi



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder