23 Temmuz 2015 Perşembe

Asi ve Güzel - Candace Camp



Orjinal Adı: A Lady Never Tells
Edisyon Adı : Asi ve Güzel
Yazar : Candace Camp
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Çeviri : Tuba Özkat
Goodreads Puanı : 5/3,81
Puanım 5/4,5

Kesinlikle bu yazarı çok seviyorum. Kendine has anlatımı ve uslubuna bayılıyorum.
Daha önce çok severek okuduğum Çöpçatan serisinden sonta Wiilwmere ailesinin erkeklerine ait olan bu seri de çok güzel başladı.
Yazar bence ilerleyen yaşına rağmen adeta altın dönemini yaşıyor arka arkaya kitaplar yazıyor. Biraz araştırma yaptığımda bunu görmüş oldum. Willowmere serisini bitirip başka seriye başlamış onu da bitirecek gibi görünüyor.
Bu serimizde ki erkek kahramanlarımız Firzburgh,Oliver Earl ve Royce
İlk hikayemiz Royce'in hikayesi..


Amerika'dan büyükbabalarını bulmaya gelen Bascombe kızkardeşlerin oldukça çarpıcı sahnesi ile başlıyor.
Anne ve babasını çiğneyerek sevdiği adam ile evlenen annelerinin vefatı ile kimsesiz kalan kızkardeşler annelerinin vasiyeti üzerine Amerika'dan İngiltere'ye büyükbabalarını bulmaya giderler. Ancak yol uzun ve zor..Büyükbabalarına ulaşmak ise adeta imkansızdır. Ancak genç kızların yolu Sir Royce Willow le kesişir..


Sir Royce ile Mary Bascombe'nin arasında ki sıra dışı çekim oluşur. Tesadüfen tanıştıkları bu centilmen sayesinde ailelerini bulurlar. Kont olan büyükbabalarının vefat ettiğini öğrenirler. Ancak kuzenleri Oliver yeni kont olmuştur.. Kızları sahiplenir ancak Bascombe kızları alışık oldukları genç kızlara hiç benzememektedir..
Mary, Rose, Camellia ve Lilly isimdeki bu genç kızların İngiltere'ye geliş , ailerini buluş ve arkalarından gelen belalı mirasın konu edildiği bu romanı çok severek okudum. Yazar dönemin geleneklerini sorgulatırken arasına mizahi espiriler ve Royce ile Mary'nin çekişmeli tutkulu aşkını da hikaye içinde çok da güzel kurgulamış. Serinin ilk kitabı olması nedeni ile de kitapda ki diğer kahramanlara da biraz yer vermiş..


Historical tutkunlarının severek okuyacağı bir kitap. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum..

Willowmere
1. A Lady Never Tells (2010) Asi ve Güzel
2. A Gentleman Always Remembers (2010)
3. An Affair Without End (2011)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder