7 Temmuz 2015 Salı

Aşk Affeder mi? Sveva Casati Modignani



Ojinal Adı :Vaniglia e Cioccolato
Edisyon Adı : Aşk Affeder mi?
Yazar: Sveva Casati Modignani
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Çeviri: Semih ertaş
Goodreads Puanı: 5/3,64
Puanım :5/4

Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir kitap  okuduğumu hatırlamıyorum..Ancak kitabın puanını bana ters gelen  dünya görüşüme  uymayan ahlaki sebeplerle kırdım..Ancak hikaye çok güzel idi..Biz kadınların muhakkak okuması gereken eserlerden..
Yazarın daha önce Yeşil Gözler,Solup Giden Aşklar , Kan ve Onur romanlarını okumuş beğenmiştim.
Yazarın Aşk Affeder mi isimli romanı oldukça eski bir roman 2000 yılında yazılmış.. Bizde Epsilon yayınları tarafından 2002 yılında yayınlanmış..

Kitabın başlangıcı başlangıç da durağan gibi olsa da etkileyici bir aile ve aşk hikayesi idi..Roman da Penolepe,Andrea ve Mortimer aşk üçgenin ile kurgulanmış bir kitap. Penolepe gençlik coşkusu ile birlikte evlendiği Andrea ile on sekiz yıldan beri evlidir. Evliliklerinde fedakar olan, taviz veren taraf bugüne kadar hep Penolepe'dir. Kocasının onu sürekli aldatıp sorumluluklarını yerine getirmemesinden bıkıp usanmıştır. 


Ancak bir gün sabrı taşar. Kocası ve çocuklarını terk eder..
Andrea şimdiye kadar sorumluluk almadığı ailesinde tam anlamı ile sudan çıkmış balığa döner. Karısını geri döndürüp ikna etmesi için plan yapması gerekirken..Çocuklarının sorumluluğunu da üstlenmesi gerekecektir.
Ancak bilmediği bir şey vardır..O karısını her fırsatta önüne gelen kadın ile aldatırken..Kadınlık gururunu,onurunu kırdığı kadın hayatının aşkı ile karşılaşmıştır. Tam anlamı ile mükemmel ve adeta ruh ikizi olan bir adam karşısına çıkar. Penolepe ona ilk görüşte aşık olmuştur.Bir yandan aile ve çocuklarının sorumluluğu diğer yanda ise kalbini seçmek zorundadır..
Bazı yerler bana ters gelse de güzel bir romandı.  
Kitap elbette ki sadece bu üçlü etrafında dönmüyor. Penolepe ve Andre'nin ebeveynleri ve hayatları onların çocukluğunu ve yaşadıklarını yazar çok güzel ilişkilendirmiş. Elbette ki ortaya çok güzel ders alınması gereken bir hikaye çıkmış...
Kitap da kahramanım Penolepe'yi seven Mortimer idi..Çok klas karakterdi.. Olaylara bakış açısına,sakinliğine hayran kaldım..
Bu kitabı ancak sahaflarda bulabilirsiniz..Okuyacak olanlara keyifli okumalar dilerim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder