14 Ekim 2015 Çarşamba

KAN VE ONUR-SVEVA CASATİ MODİGNANİ


Orijinal Adı: Donna d'onore
Edisyon Adı: Kan ve Onur
Yazar : Sveva Casati Modignani
Çeviri : Pelin Erdoğru
Yayınevi: Doğan Kitap
Goodreads Puanı :5/3,76
Puanım: 5/5,



Aşk,İntikam,Mafya,Siyaset ağına takılan bir genç kız..Normal bir seyirde giden hayatı.babasının gözlerinin önünde hem de yaş günüde öldürülmesi ile karmakarışık bir hale geldi..Babası bir Babanın yerine yanlışlıkla vurulmuştu..Ama o küçük kız öldüren katili gördü ve intikamını alacağına yemin etti..


Bu olaydan sonra ailesi ve o bu babanın korumasına girdi..Hayatına devam etti..

Babası ona birgün çok önemli bir kadın olacağını söylemişti. Siyaset yolunda emin adımlarla ilerlerken birden ortadan kayboldu.

Sonra bir rahibe olarak Sicilya'da ortaya çikti. Gözünün önünde öldürülen babasına söz vermişti. Önemli biri olacaktı. Bu sözünden tek kişi döndürebilirdi hayatında tek sevdiği erkek babasının katili.


Hayatına giren 3 erkek oldu ikisi ile evlendi,diğeri sevdiği,taptığı,çocuğunun babası Irlandali bir kiralık katil idi. Annesinin asığını,babasının katilini gözünü kırpmadan öldürdü. 

Ama asıl düşmanı onu umutsuzca isteyen başka bir erkek.Onun siyasette yükselişini de engelleyebilecek tek erkek. Mafyanin günümüzdeki gerçek yüzünü tanıtan bir roman. Olağanüstü bir romandı bulan kesinlikle kaçırmasın..


KİTABIN KONUSU:
     New  York Times’ın atılgan muhabiri Mark Fawcett,Palermo’nun Giornale Sicilya gazetesinin istihbarat şefi Gianna Ricci’den aldığı haberle olaya  başlar.
     New York’un en ünlü avukatıyken ve şehrin belediye başkanlığına talipken ansızın ortadan kaybolan ve şu anda Sicilya’da bir manastırda rahibelik yaptığı öğrenilen bu kadınla konuşmayı başarır ve olayı onun ağzından dinler.
     Nancy’nin evinden ayrılışı , dışarda okuması ve avukat olmasının  en büyük nedeni babasını kendi gözü önünde öldürülmesidir.


     Nancy,babasını öldüren adamın simasını sadece arabanın içinden görmüştür. Nancy’nin en büyük amacı babasını öldüren adamı bulup onu öldürmektir.  Bunu artık bir nevi kan meselesi yapmıştır.
     Nancy’nin babası calogero,şehrin en tanınmış otelinde kapı görevlisidir.  Otel sahibinin arabasını kapısını açarken otelin sahibini öldürmesini engelleyerek kendi hayatını feda eder.  Bu olaydan ötürü otelin sahibi yani mafya babası,Nancy’i yanına almak ve onu okutmak ister ve ailesi de buna karşı çıkmaz.


     Nancy hukuk fakültesine girer.  Oradayken Sean adında bir kiralık katili sever.  Kiralık katil onun babasının katili olduğunu öğrenir ama nancy bunu bilmez, onu deliler gibi sever sean’de onu deliler gibi sever ve hiçbir şey söylemez.
     Sean bir kaç nedenden dolayı ortadan kaybolur.  Nancy onu unutamaz  ama yaşamaya devam eder.  2 yıl sonra nancy hukuk fakültesini bitirir ve orada karşılaştığı Taylor adındaki biriyle evlenir. Yıllar sonra Sean gelir.  Nancy onu tekrar sevmeye başlar.  Ama gerçekler ortaya çıkar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder