25 Şubat 2016 Perşembe

Bir Söze mahkum-Jennifer Blake




Orijinal Adı:  By Grace Possessed (The Three Graces, #2) 
Edisyon Adı : Bir Söze Mahkum
Yazar: Jennifer Blake
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Çeviri: Özlem Sakin 
Goodreads Puanı :5/3,66
Puanım: 5/4





Uzun zamandır Tudor Dönemi okumuyordum.Bu dönem hakkında oldukça fazla roman okuyup,film seyrettiğim için bu dönem eskisi kadar da çok ilginç gelmiyor diyebilirim..Bu ara eskisi kadar historical türü okumadığım için Jennifer Blake'in kitabını denemeye karar verdim. Üç Güzel Laneti Üçlemesinin ilk kitabı Majestenin Emriyle kitabını genel anlamda beğenerek okumuştum. Ancak o romanda durağanlık mevcut idi. O yüzden Bir Söze Mahkum'a başlarken biraz çekinerek başladım.Ancak bu kitabı daha çok beğendim..


Yine de durağanlık tanımlayamadığım tutukluk ve kopuklu bu kitapta da mevcut idi.İlk kitaptaki kadar olmasa da vardı..
Romanın sonuna doğru yazarın sonunda biraz kararsız kalmış olduğunu hissettim. Zira yazar romanın sonunu bence kitaba yakışır biçimde yapamadı. 
Bir yandan lanete acayip şekilde takıntılı olan bir genç kız, diğer yandan da karşısındaki genç kızdan çok etkilenen ancak onunla İngiliz olduğu için evlenmek istemeyen bir İskoç savaşçısı vardı..


Roman VII Henry zamanın da geçiyor.
Serinin önceki kitabında  üc kiz kardeşten en büyüğü  Lady Isabel Milton'nin hikayesi Serinin ikinci kitabı Bir Söze mahkum da ise ortanca kız kardeş Catherine Milton'un hikayesi vardı..
Bir av partisinde Kral'ın koruması altında olan Cate bu organizasyon sırasında bir saldırıya uğrar ve kaçırılır...Ve Seksi İskoç savaşçısı Ross Dunbar onu bu saldırganlardan kurtarır..Bir geceyi birlikte geçirmek zorunda kalırlar..Ross gerçek bir beyefendi olsa da dönem şartları yüzünden onunla evlenmek zorundadır. Aslında bu saldırıyı planlayanın amacı tam da budur.!!
Ross istemeden de olsa  onun yerini almıştır...
Romanın sonuna kadar bu entrikacı şövalye ile Ross ve Cate mücadele edecektir..


Ne Cate, ne de Ross bu evliliği farklı nedenlerle istememektedir. 
Birbirlerinden de çok etkilenmişlerdir. Ellerinden geldiğince bu işi bertaraf etmeye çalışırlar..Cate evleneceği erkeğin lanet yüzünden öleceğinden neredeyse emindir.
Evlendiği erkeği tek şey kurtaracaktır..Cate'e aşık olması..
Güzel bir romandı eksiklikleri olmasına rağmen severek okudum..
Serinin son romanında küçük kız kardeş Marguerite Milton'ın macerası var..Genç şövalye David ile durumları ne olacak onu merak ettim...
Tudor Dönemi romanlarını seviyorsanız okuyun derim..


The Three Graces 

1. By His Majesty's Grace (2011) Majestenin Emriyle
2. By Grace Possessed (2011) Bir Söze Mahkum
3. Seduced by Grace (2011)













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder