16 Şubat 2016 Salı

Sahte Cennetler-Danielle Steel





Orijinal Adı: Prodigal Son
Edisyon Adı : Sahte Cennetler
Yazar : Danielle Steel
Yayınevi: Novella Yayınları
Çeviri : İren Kori
Goodreads Puanı : 5/3,88
Puanım : 5/4


Tanıtım Yazısı;

Biri masum, diğeri tehlikeli iki kardeş… Biri kasabada kalıp baba mesleğini sürdürür, diğeri kasabadan ayrılıp hayallerini kovalar… Yarattıkları sahte cennetlerde mutlu görünürler… Peki giden geri geldiğinde yaralar sarılabilecek mi? Günü geldiğinde kimin iyi kimin kötü olduğu ortaya çıkacak mı? New York Times çoksatan yazarı Danielle Steel’den ihanet, gerilim ve entrikalarla dolu muhteşem bir roman, iyiyle kötünün kadim mücadelesi… “Bu ikiz kardeşler bilinenden oldukça farklı, çatışmaları büyük ve derin. Kesinlikle nefes kesici bir roman.” Library Journal “Okuyucular şeytani bir kötülüğe kendilerini hazırlasınlar.” Publishers Weekly “Son sayfaya kadar merakla okuyacak, elinizden bırakamayacaksınız. Sahte Cennetler iyi ile kötünün kavgasını baş döndürücü bir kurguyla anlatıyor.” Amazon


Uzun zamandır yazarı okumamıştım.Rastlantı sonucu gittiğim kütüphane de bulduğum Uzun Metrajlı Hüzünler'i okuduktan sonra yazarı okumayı çok özlediğimi anladım..O yüzden Sahte Cennetleri de okumak istedim..
Yazar burada ana tema ile Habil ve Kabil hikayesinin modern versiyonunu yazmıştı.

İkiz kardeşlerin hikayesini güzel işlemişti yazar. Peter ve Michael McDowell kardeşlerin hayatını çok da güzel işleyerek modern bir Habil Kabil hikayesine dönüştürerek işlemesi oldukça etkileyici idi..
Peter ailenin kara kuzusu idi..Michael ise uyumlu sorunsuz bir kardeşi evladı temsil ediyordu. Gerçekten de öylemi idi?.
Peter çocukluğunda disleksi hastalığının etkisi ile de çok hırçın kavgacı bir kişiliğe sahip idi. Bir öğretmeni onunla doğru düzgün ilgilenesiye kadar okul ve öğrenim hayatı çok sorunlu idi..
Ağabeyi Michael ile de kavgalarında suçlu bulunan genellikle o olurdu..Ailesi onu suçlu bulurdu..
Ve aradan yıllar geçti,Peter okudu Newyork'ta önemli bir yatırımcı oldu. Michael ise baba mesleğini seçerek doktor oldu ve doğduğu kasaba da kalarak oranın göz bebeği oldu. Hem seviliyor hem de sayılıyordu..
Bu durum Peter'in anne ve babasından kalan göl kenarındaki eve gelinceye kadar devam etti.
Ve sonrası için kitabı okumanızı öneririm..
Kitap sonlara doğru rutin havasında devam etti.. Sonu daha heyecanlı ve hareketi olabilseydi çok daha iyi bir roman olabilirdi...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder