28 Mart 2016 Pazartesi

Kayıp Dük-Julia Quinn



Orijinal Adı : The Lost Duke of Wyndham 
Edisyon Adı : Kayıp Dük
Yazar Julia Quinn
Yayınevi : Epsilon Yayınları
Çeviri : Nil Bosna
Goodreads Puanı: 5/3,70
Puanım: 5/3




Tanıtımı :


Jack Audley bir hayduttur. Bir zamanlarsa asker. Ve her zaman bir çapkındır. Hayatta en son istediği şeyse, yüzlerce kişinin hayatından ve kadim bir mirastan sorumlu bir asilzade olmaktır. Fakat soylu Wyndham Ailesi’nin uzun zamandır kayıp oğlu olduğu ortaya çıkınca, kaygısız hayatı bir anda sona erecektir. Eğer gayrimeşru olmadığını da kanıtlarsa, o zaman kendisini hiç istemediği bir konumda bulacaktır: Wyndham Dükü.
Grace Eversleigh son beş yılını, dul Wyndham Düşesi’nin refakatçisi olarak, didinerek geçirmiştir. Günlük rutininde çok az değişikliklerin olduğu, asla takdir edilmediği bir iştir bu…ta ki Jack Audley, kendinden emin gülümseyişi ve tatlı çekiciliğiyle bir anda hayatında belirlene dek. Jack, “hayır”ı cevap olarak kabul etmeyen bir erkektir ve Grace onun kollarındayken kesinlikle hayır demek isteyen bir kadın değildir. Ancak ortada bir sorun vardır: Jack gerçek dükse, o zaman o sahip olamayacağı tek erkektir.


Kitap Hakkındaki Düşüncelerim;

Julia Quinn'e uzun zamandır ara vermiştim. Sanırım Bridgerton Serisinin 4,kitabı olan Rüyalar Gerçek Olsa da bıraktım. Zira ne yaptımsa ben bu yazara ısınamadım. Tamam mizahı yönünden güzel yazıyor historicali güzel işliyor..ama yok olmuyor..
Okuduğum kitap iki kitaptan oluşan bir seri.Serinin ilk kitabı Kayıp Dük ikinci kitabı ise Hayal Etmediğin kadar.
Hikayede iki dükün büyük annesi var ki evlere şenlik. tam bir cadaloz kelimesi az kalır bu kadına bence..
Hikaye bir gece dul  Wyndham Düşesinin refakatçisi Grace Eversleigh ile yollarının kesilerek maskeli bir haydut  tarafından soyulması ile başlar. Ne tesadüf ki Kack Audley tarafından soyulurlar. O soygun anında Grace ve Jack arasında bir çekim meydana gelir.


Jack'in hayatta tek istemediği şey sorumluluk altına girmek ve özellikle bir asilzade olmayı kesinlikle düşünmemektedir.. Tesadüfe bakın ki dul düşesin kayıp torunu olma olasılığı olduğu ortaya çıkar.
Hazırda iki tane Dük vardır. Mevcut Dük Thomas ve gerçek adı John olan Jack..
Jack'in düşesin refakatçısı olan Grace ile aralarında tutkulu bir yakınlık doğar. 
Aralarındaki sınıf farkı yüzünden de evlenebilmeleri mümkün değildir
Ayrıca Thomas'ın nişanlı olduğu Leydi Amelia ile evlenmesi söz konusudur...


Vasat buldum bu yazar ile yıldızım bir türlü barışamadı. Konu güzeldi ama bir türlü gitmedi şu kitap ilerlemek bilmedi.  Zaten bu ara adaptasyon sorunum var yok ne yapsam olmadı..Kötü bir kitap değil ama öyle mükemmel şahane değil.Vakit geçirmek için okunabilir o kadar...Yazık vaktime..



 Two Dukes of Wyndham Serisi
1. The Lost Duke of Wyndham(Kayıp Dük)
2. Mr. Cavendish, I Presume (Hayal Etmediğin Kadar)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder