30 Mayıs 2016 Pazartesi

Esrarengiz Kadın-Charlotte Link


Orijinal Adı :Die letzte Spur
Edisyon Adı : Esrarengiz Kadın
Yazar : Charlotte Link
Çeviri :Firuzan Gürbüz
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Goodreads Puanı : 5/3,77
Puanım :5/5





Uzun zamandır okumadığım bir yazar idi Charloote Link;
yıllar önce Aldatma Kitabını okumuş çok beğenmiştim. Yayınevi nedense yazara uzun bir ara vermişti ..
Sonra da aynı anda iki romanını arka arkaya yayımladı.
Öteki Çocuk ve Esrarengiz kadın.İsim faktörü ile Esrarengiz kadını öne alarak okudum..


Hikayedeki tüm kahramanların bir hikayesi vardı,kişiliklerini karakterlerini,zayıf yönlerini yazar çok güzel bir şekilde işlemiş idi. Elaine Dawson isimli silik bir genç kız yatalak olan ağabeyine bakmak zorunda kalmıştır..Ancak kazada sakatlanan ağabeyi bakmak gerçekten de kolay değildir.
Tam o sırada romanın kadın kahramanı Rosanna Hamilton'nın düğünü için Cebelitarık'a davet edilir.. Şimdiye kadar kendisi için bir şey yapmayan Elaine için özgürlüğü tatması için büyük bir fırsattır..
Ancak sis yüzünden uçuşlar ertelenince hava alanında karşılaştığı Marc Reeve'in evinde bir gece kalır..O geceden sonra Elaine'den kimse haber alamaz..


Bu olay yüzünden çok kişinin hayatı etkilenmiştir. Çok ünlü bir şirkette avukatlı yapan Marc işini kaybetmiş kendi adına büro açmıştır..
Elaine'in ağabeyi ise bir bakım yurduna yerleşmek zorunda kalmış kız kardeşinin kendisini terk edip etmediği ikilemi arasında yaşamaktadır.
Düğün sahibi Rosanna'nın ise evliliği iyi gitmemekte evlenmeden önce mesleği gazeteciliği bırakmış ev kadını olmuştur. Üvey oğlu Rob'u yetiştirmiş ancak eşi ile arası hiç de iyi değildir..
Yıllar sonra kendisine kaybolan ve haber alınamayan kişiler için bir yazı yapması için eski patronundan teklif alır. Bu onun için kaçmak için  bir nevi can simidi olur..Kendini toparlamak için de teklifi kabul eder.
Ancak bu yazı dizisi ile hayatındaki her şey bir anda raydan çıkar. Kendisini olaylar silsilesi içinde bulur..

Söylemeliyim ki, yazarın belki en iyi romanlarından değildi. Ancak ben okurken çok büyük bir zevk aldım..Yazar hikayeyi yazarken karakterler,olaylar ile ilgili mantıklı bir sürü tuzaklar kurmuştu.. Hikaye içinde hikaye  oyun içinde oyun vardı.. Elaine kaybolmasının bir şekilde, izah edebilirsiniz  ancak bu kaybolmada etkili olan kişilerin  onların hikayelerini, inanılmaz inandırıcı ve iyi yazılmış..
Kitap gerçekten çok heyecan verici son sayfaya kadar. Elimden bırakamadım nereye gitsem yanımdaydı...


Hikaye de olabileceğini düşündüğünüz hikayenin seyri birden değişip başka bir hikayeye dönüşüyordu..Her şey yeniden görünür farklı olabilir ani bir dönüş,Hayattan basit bir hikaye, çok güzel ve inanılmaz heyecan verici oyun ve eğitim özellikle sadece son sayfalarında okurken nefes bile alamadım..

Tavsiyemdir..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder